מתכון חורפי למרק דנדוש באדיבות שף לירן גבאי, השף של פלאפל גבאי המיתולוגי ושל רשת מאצ'ו מאצ'ו
רכיבים:
½ 2 ליטר מים רותחים
¼ כוס עדשים
¼ כוס חיטה
¼ כוס גריסים
¼ כוס גרגרי חומוס
¼ כוס סלרי
¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
5 זרעי אניס
½ כפית כורכום
¼ כפית כמון
¼ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מטגנים בסיר את הבצל והסלרי עד להזהבת הבצל.
2. מוסיפים את התבלינים היבשים, ומטגנים כ-2 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
3. מוסיפים את הקטניות והמים הרותחים.
4. מערבבים ומביאים לרתיחה.
5. מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי, מערבבים מדי פעם.
6. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.