מתכון להכנת מרק בשר של ימימה – באדיבות 'חסלט- עלי קטיף'
מתכון להכנת מרק בשר של ימימה.
המצרכים:
3 חבילות פטרוזיליה חסלט
3 חבילות שמיר חסלט
3 חבילות כוסברה חסלט
1 חבילה בצל ירוק חסלט
1 חבילה נענע חסלט
1/2 קילו בשר גולש, חתוך לקוביות
1 כוס שעועית לבנה שרוייה במים למשך לילה
מיץ לימון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
4-5 חתיכות לימון פרסי
אופן ההכנה:
* מסירים את כל הגבעולים הקשים, שוטפים את כל הירק ומייבשים. קוצצים דק מאוד, מטגנים את הבצל הירוק ומוסיפים את יתר הירקות. מאדים עד שמתרככים.
* שוטפים את השעועית ומוסיפים אותה ואת הבשר. מכסים במים ומוסיפים מיץ לימון , לימון פרסי, מלח ופלפל שחור. מבשלים כשעה וחצי.
* מומלץ להגיש על משטח של אורז. אפשר להכין את המרק ללא השעועית וללא הלימון הפרסי.
באדיבות 'חסלט- עלי קטיף'