מסעדת "ברונו" מציעה מתכון בריאות לחורף: מרק בשר עגל ועלי תרד בנוסח איטלקי. דל פחמימות ושומן
מרק בשר עגל ועלי תרד בנוסח איטלקי. דל פחמימות ושומן
מצרכים ל- 8 מנות
שתי כפות שמן זית
תרסיס שמן
8 בצלים ירוקים- רק הבסיס הלבן פרוס דק
2 בצלים לבנים בינוניים קצוצים
5 שיני שום קלופות כתושות
0.75 קילו בשר עגל טחון (חזה)
5 כוסות עלי תרד קצוצים
ליטר וחצי מים
מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה
* מטגנים את הבצל הירוק והלבן בשמן הזית בסיר גדול עד הזהבה.
* תוך כדי בחישה מוסיפים תרסיס שמן לפי הצורך. מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן עוד 2 דקות. מוסיפים את בשר העגל ומטגנים עד שהבשר מבושל.
* מוסיפים את עלי התרד ומערבבים הכל, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה.
* מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה. מכבים את האש, זורים מלח ופלפל לפי הטעם.
ערכים תזונתיים למנה 300 גרם
קלוריות- 203
חלבון- 20.3 גר'
פחמימות- 5.8 גר'
שומן- 8.3 גר'
כולסטרול- 65.3 מג'
סיבים- 2.4 גר'
נתרן- 533 מג'
סידן- 127.5 מג'
באדיבות מסעדת "ברונו".