רולדין מציגה מתכון להכנת עוגיות מקרונס, כשרות לפסח, במגוון צבעים וטעמים.
מתכון להכנת עוגיות מקרונס, כשרות לפסח, במגוון צבעים וטעמים.
מרכיבים
2 תבניות מרופדות בנייר אפייה
המקרונס:
2 תבניות מרופדות בנייר אפייה
15חלבונים
180 גרם סוכר (1 כוס פחות 1 כף)
960 גרם אבקת סוכר (8 כוסות)
500 גרם שקדים טחונים מולבנים (6 כוסות)
1 כפית נס קפה או קקאו או צבע מאכל טבעי (לפי הצבע הרצוי או הטעם הרצוי)
מילוי גנאש שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר
מילוי גנאש שוקולד תפוז:
180 מ"ל שמנת מתוקה
70 מ"ל תפוז סחוט (1/3 כוס)
1/2 כפית גרדת תפוז
250 גרם שוקולד מריר
1 כף ליקר גרנד מרינייה
מילוי גנאש שוקולד לבן וקוקוס:
150 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן
1 כפית מיץ לימון סחוט טבעי
11/2 כפית גרדת לימון
1 מקל וניל
60 גרם קוקוס לבן או קלוי (2/3 כוס)
אופן ההכנה:
המקרונס:
* מחממים תנור ל- 155 מעלות
* מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד קבלת קצף יציב.
* מנפים לקערה את אבקת הסוכר ואבקת השקדים ומקפלים לתוך הקצף.
* מוסיפים את צבע המאכל שנבחר (או הקפה או הקקאו) ומערבבים.
* מזלפים עיגולים בקוטר 3 סמ' על גבי נייר האפייה, מקפידים לשמור רווח של 3 ס"מ בין העיגולים.
* מניחים את התבנית בטמפרטורת החדר כ- 30 דקות עד אשר נוצרת קליפה על המקרונס.
* אופים למשך 20 דקות עד להתייבשות המקרונס.
* מצננים ומשחררים מנייר האפייה.
מילוי גנאש שוקולד מריר:
* מרתיחים את השמנת ושופכים על השוקולד, ממתינים כשתי דקות ומערבבים עד לקבלת קרם חלק.
* מקררים במקרר עד שהתערובת הופכת לאלסטית ונוחה לזילוף.
* מזלפים על מחצית מבסיסי המקרונס ומכסים במקרון נוסף.
* לוחצים קלות כך שהמילוי יבצבץ מהשוליים.
מילוי שוקולד תפוז:
* מרתיחים את השמנת המתוקה עם מיץ התפוזים וגרדת התפוז, שופכים מעל השוקולד.
* ממתינים 2 דקות ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ומוסיפים את הליקר .
* מקררים עד שהמסה הופכת לאלסטית ונוחה לזילוף.
* מזלפים על מחצית מבסיסי המקרונס ומכסים במקרון נוסף.
* לוחצים קלות כך שהמילוי יבצבץ מהשוליים.
מילוי קוקוס:
* מרתיחים את השמנת עם מיץ הלימון, גרדת הלימון ומקל וניל חצוי. מוציאים את מקל הוניל ובעזרת סכין מגרדים לשמנת את כל הגרגרים.
* יוצקים מעל השוקולד, ממתינים כ- 2 דקות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
* מוסיפים את הקוקוס ואת הליקר קוקוס ומקררים עד שהתערובת הופכת לאלסטית ונוחה לזילוף.
* מזלפים על מחצית מבסיסי המקרונס ומכסים במקרון נוסף.
* לוחצים קלות כך שהמילוי יבצבץ מהשוליים.
המתכון באדיבות רולדין.