מקלות פירות יבשים באדיבות: הילה שמול, שף קונדיטורית "חדר האוכל"
באדיבות: הילה שמול, שף קונדיטורית "חדר האוכל"
דרגת קושי: בינונית
זמן עבודה: (ברוטו)- 35 דקות. (נטו)- 15 דקות.
מתכון פרווה
חומרים ל- 10 מקלות גדולים או 24 מקלות קטנים
160 גרם דבש
160 גרם סוכר
100 גרם דבלים חתוכות
100 גרם תמרים מגולענים וחתוכים
50 גרם משמש
250 גרם אגוזי מלך
50 גרם אגוזי לוז
50 גרם קשיו
100 גרם פיסטוקים
100 גרם פקאן
אופן ההכנה:
* קולים את האגוזים בתנור בטמפ' של 170 מעלות, כשהאגוזים מתקררים קוצצים ומניחים בצד.
* ממיסים בסיר על להבה בינונית את הדבש והסוכר. מוסיפים את הדבלים, התמרים והמשמש ומערבבים עד לריכוך, מוסיפים לסיר את האגוזים ומערבבים עד שמתאחד.
* שופכים את התערובת על נייר אפייה ומעל מניחים נייר אפייה נוסף.
* מרדדים לעובי של 1 ס"מ, מקררים מעט וחותכים לגודל הרצוי.