מנת בשר עסיסית ודלת שומן מנתח בקר שייטל טרי.
נתח השייטל הוא נתח עסיסי, רך ועשיר בטעם משובח ומאופיין באחוז שומן נמוך.
המנה הבשרית המוצעת משלבת את כל החושים לכדי הרמוניה: צבעים, ריחות, מרקמים וטעמים המעוררים את בלוטות הטעם והחשק היוצרים בחייך הנאה מושלמת שלא תישכח.
מנת בשר עסיסית ודלת שומן מנתח בקר שייטל טרי.
נתח השייטל הוא נתח עסיסי, רך ועשיר בטעם משובח ומאופיין באחוז שומן נמוך.
המנה הבשרית המוצעת משלבת את כל החושים לכדי הרמוניה: צבעים, ריחות, מרקמים וטעמים המעוררים את בלוטות הטעם והחשק היוצרים בחייך הנאה מושלמת שלא תישכח.
המתכון באדיבות "אדום אדום" תשלובת בקר תנובה.
פיתוח המתכון- רות אוליבר. צילום- דנייה ויינר.
מרכיבים: ל4 מנות
לאסקלופים
4 אסקלופים (פרוסות) שייטל טרי "אדום אדום" (במשקל 150 גרם אחד )
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
3 כפות סויה
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית לצלייה
לחצילים
1 חציל
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1 כף מיץ מלימון טרי
מלח גס לפי הטעם
לבטטות
2 בטטות חתוכות לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
3 כפות דבש
2 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
3 כפות סויה
1 כף חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
4 גבעולי טימין העלים בלבד
כף סוכר חום
רוטב טחינה
1/2 כוס טחינה מוכנה לשימוש
אופן ההכנה:
מכינים את האסקלופים: ומשטחים לפרוסות דקות ככול האפשר בעזרת פטיש שניצלים ומתבלים את האסקלופים –במלח ופלפל חותכים כל אסקלופ ל – 4 רצועות (לרוחב ). מערבבים את שאר חומרי התיבול בקערה, מוסיפים את האסקלופים, מערבבים ומניחים בצד ל 15 דקות , בטמפרטורת החדר.
קולים את החצילים ומכינים :עוטפים את החציל בניר כסף (שנים שלושה גלגולים) וסוגרים את הקצוות. מניחים את החציל על הגז, על להבה בינונית וכל 5 דקות מסובבים רבע סיבוב , לאחר 20 דקות החציל קלויי ומוכן , מקררים, מקלפים את קליפת החציל ומעבירים את התוכן לקערה. מועכים מוסיפים שום, שמן זית מיץ לימון ומלח ומערבבים לתערובת אחידה.
מכינים את הבטטות: מחממים תנור – ל 180 מעלות בקערה גדולה מערבבים יחד את החומרים למעט הסוכר מוסיפים את עיגולי הבטטה ומערבבים היטב , מסדרים בתבנית את העיגולים בשכבה אחת שטוחה, מפזרים מעל את הסוכר (כמו מלח) ואופים כ- 30 דקות או עד שהבטטות רכות ושוליהן מזהבים !
צולים את הבשר– מחממים היטב מחבת לצליית בשר כבדה משמנים במעט שמן וצולים את הבשר כ- 2-3 דקות מכל צד.
מרכיבים את המנה: מניחים 4-5 עיגולי בטטה כמו פרח במרכז הצלחת מעל מסדרים בצורת מניפה את פרוסות הבשר מניחים כף מתערובת החציל במרכז מזלפים מסביב רוטב טחינה ומקשטים בעלה קטן של פטרוזיליה , מגישים מיד.