מתכון מאת: שף קונדיטורית עמית דונסקוי למותג קליית גת
המרכיבים ל-7 מאפינס גדולים או 15 קטנים (תבנית שקעים):
100 גרם חמאה רכה
1.5 כוסות סוכר חום
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1 גביע יוגורט
מיץ מחצי לימון
1 כוס חמוציות Ocean Spray
לציפוי:
2 כפות סילאן קליית גת
1/4 כוס גרנולה
2 כפות חמוציות Ocean Spray
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל 170- מעלות ומשמנים את תבנית השקעים.
- בקערת המערבל שמים את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים במשך כ 3- דקות, עד שנוצר קרם. מוסיפים את הביצים בהדרגה,תוך הקצפה.
- מוסיפים את יתרת המרכיבים, פרט לחמוציות, מקציפים במהירות גבוהה (זמן קצר בלבד במשך כ 3-4- סיבובי מערבל) רק עד שנוצרת עיסה אחידה. מוסיפים את החמוציות ומערבבים ידנית. יוצקים לתבניות ואופים במשך כ 20- דקות, עד הזהבה. מצננים.
- להכנת הציפוי: מברישים את המאפינס בנדיבות בסילאן ומפזרים מלמעלה את הגרנולה והחמוציות. שומרים עד 3 ימים בכלי אטום בטמפרטורת החדר או עד חודש במקפיא.