מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת, מציג מתכון מיוחד וקל להכנה מאפה תרד עם גבינת רוקפור וצנוברים שיעשה לכם את החג, חגיגי במיוחד.
מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת, מציג מתכון מיוחד וקל להכנה שיעשה לכם את החג, חגיגי במיוחד.
חומרים לחמישה סועדים
חומרי הבצק
50 גרם סוכר
150 גרם מרגרינה
230 גרם קמח
1 ביצה
קורט מלח
חומרים למילוי
300 גרם עלי תרד
1 יח' בצל קצוץ
50 גרם חמאה
250 גרם גבינת רוקפור (מפוררת)
½ כוס שמנת
2 ביצים
¼ כפית אגוז מוסקט
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל לבן
½ כוס צנוברים קלויים
חומרי הרוטב
1 יח' חציל
כוס שמנת
½ כפית שום כתוש
כף שמן זית
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל לבן
50 גרם שבבי שקדים קלויים
6 יח' קוקטים חד פעמי בקוטר 8 ס"מ
אופן הכנה
מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד (ניתן להכניס הכול למיקסר), נותנים לבצק "לנוח" שעה.
בזמן שהבצק "נח" נטגן את הבצל בחמאה עד לקבלת צבע זהוב, נוסיף את עלי התרד לאידוי קל.
נקרר את הירקות ולאחר נוסיף לירקות את שאר החומרים.
את הבצק נרדד לעובי ½ ס"מ ונקרוץ עיגולים בקוטר של 1 ס"מ יותר מקוטר הקוקוט, נשמן את דפנות הקוקוט ונצפה את הקוקוט בבצק, (את תחתית הבצק נחורר עם מזלג) נמלא את הבצק בירקות ונכסה עם בצק מלמעלה את הקוקט. נמרח עם מברשת ביצה עם מעט מים על הבצק מלמעלה.
מכניסים לתנור חם (180 מעלות) כ- 15 דקות עד לקבלת צבע זהוב של הבצק.
אופן הכנת הרוטב
קולים את החציל (עם קליפה) בגריל או בתנור. ולאחר מקלפים את קליפת החציל וקוצצים את החציל.
מאדים את השום בשמן הזית, ומוספים לסיר את השמנת, המלח והפלפל. מרתיחים עד לקבלת הסמכה רצויה מוספים את החצילים והשקדים..
סידור הצלחת: במרכז מניחים את המאפה (ניתן לחתוך אותו לחצי) ומסביב מוזגים את הרוטב.