לרגל ט"ו בשבט, יד מרדכי מציגה מתכון חגיגי במיוחד למאפה פירות יבשים בדבש מוגש עם גלידת וניל ופקאנים מסוכרים
לרגל ט"ו בשבט, מתכון חגיגי במיוחד למאפה פירות יבשים בדבש מוגש עם גלידת וניל ופקאנים מסוכרים
המצרכים הדרושים להכנת 6 מנות:
200 גרם שזיפים מיובשים
200 גרם משמשים מיובשים
100 גרם צימוקים בהירים
מיץ מלימון בינוני
1/2 כוס (170 גרם) דבש טהור מפרחי בר יד מרדכי
1/2 כפית קינמון
להגשה
700 גרם גלידת וניל
100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
אופן ההכנה:
* מחממים תנור לחום גבוה ( 200 צ. ), שמים בסיר את הפירות המיובשים, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים בסיר מכוסה על אש בינונית, 10 דקות, עד שהפירות מתרככים. מסננים ומעבירים את הפירות לתבנית אפייה קטנה.
* יוצקים על הפירות את הדבש, מיץ הלימון והקינמון, מערבבים ואופים 15 דקות.
* להגשה : מניחים בגביע 2 כדורי גלידה, שמים מעל מעט מהפירות ורוטב הדבש שנוצר בתבנית,
מקשטים באגוזי פקאן מסוכרים ומגישים.
באדיבות "יד מרדכי".