עמוס רביד, מדריך יין ראשי ביקבי כרמל מציע לקראת חג השבועות טיפים להתאמת יין לבן לגבינות.
עמוס רביד, מדריך יין ראשי ביקבי כרמל מציע לקראת חג השבועות טיפים להתאמת יין לבן לגבינות.
איזה יין נשתה עם הגבינות ? בעיקר את זה שאוהבים.
מאוד מומלץ להתחשב בטעם האישי ולזכור שהיין אותו אנו אוהבים יהיה תמיד המתאים ביותר, וגם שתמיד יש יותר מיין מתאים אחד בלבד. מעבר לכך העיקרון המנחה בהתאמת יין וגבינות הוא שטעם הגבינה לא ישתלט ולא יפגע בטעם היין, במיוחד כאשר מדובר בגבינות עזות טעם.
באופן כללי ניתן להגיד שיינות לבנים יתאימו בדרך כלל בצורה טובה יותר לרוב סוגי הגבינות. שילוב קלאסי מוצלח וידוע הוא בין גבינות עיזים לסוביניון בלאן חומצי ומרענן כדוגמת הסוביניון בלאן בסדרת פרייבט קולקשן או בסדרה האזורית של יקבי כרמל. שילובים קלאסיים נוספים הם בין גבינת סטיליטון ליינות פורט ובין גבינת רוקפור ליינות קינוח מסוטרן.
* לקממבר, ברי ולגבינות בעלות מרקם קרמי עשיר ואחוזי שומן גבוהים יתאימו יינות לבנים בעלי מאפיין דומיננטי כמו למשל סוביניון בלאן בעל חמיצות גבוהה או שרדונה עשיר שהתבגר בחביות עץ או ריזלינג בעל מתיקות עדינה. גם במקרה זה יינות קינוח יתאימו מאוד.
* לגבינות קשות דוגמת פרמזן, קשקבל, צ'אדר וכדו' יכולים להתאים גם יינות לבנים וגם אדומים.
* יינות קינוח מתוקים לבנים דוגמת המוסקט פרייבט קולקשן או הגוורצטרמינר כרם שעל לצד גבינות טובות הם שילוב נפלא ומפתיע. כדאי לנסות זאת.
הגשת יין לבן
* יין לבן כדאי להגיש קר אבל לא קר מידי. 10 עד 12 מעלות יהיו ממוצע טוב, כלומר כשעתיים עד שעתיים וחצי במקרר.
* יין לבן ילווה נהדר מנות קיציות, בעלות טעם ומרקם עדינים יחסית כמו דגים, גבינות, פשטידות, מנות ראשונות ועוד.