יחיעם מגישה מתכון לכריך לקראת החזרה לבית הספר ומתאימה גם להכנה משותפת עם הילדים: כריך שכבות במילוי חביתת סלמי ובצל ירוק.
יחיעם מגישה מתכון לכריך לקראת החזרה לבית הספר ומתאימה גם להכנה משותפת עם הילדים: כריך שכבות במילוי חביתת סלמי ובצל ירוק.
מצרכים (לכריך אחד):
לחביתה:
1/2 חבילת נקניק סלמי צרפתי של "יחיעם" (100 גרם)
1 ביצה בגודל L
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1-2 גבעולי בצל ירוק קצוץ דק
לכריך:
2 פרוסות לחם לבן "אחיד פרוס" חצויים לאורך
1 כף מיונז דל שומן – למריחה
1 גמבה אדומה/עגבנייה חתוכה לרצועות
מעט שמן זית לטיגון או תרסיס שמן
מקל צ'ופסטיקס חצוי/ שיפוד קטן ללא קצה חד (לילדים בוגרים ולא לקטנטנים!)
אופן ההכנה:
- הכנת החביתה: טורפים את הביצה בכלי ומוסיפים בצל ירוק קצוץ, מלח ופלפל. חוצים כמה "עיגולי" נקניק ומוסיפים לביצה הטרופה.
- מטגנים את החביתה במחבת חמה, סופגים את השמן בנייר וחותכים את החביתה ל-4 חלקים.
- הרכבת הכריך: על מחצית הפרוסה מורחים מיונז, מניחים חתיכה מן החביתה, רצועות ירקות (לא חובה) ושוב שכבת לחם חביתת סלמי וכו'. מסיימים את הכריך עם שכבת לחם ונועצים במקל עד התחתית.