השפית קונדיטורית דלית מיצנמכר למותג "שמרית", מציעה מתכון ללחמניות שהן ארוחה שלמה: לחמניות ממולאות בסלט טונה פיקנטי
חומרים לבצק (ל-15 לחמניות):
3.5 כוסות קמח (500 גרם)
1/2 קובייה או 1/2 שקית שמרים טריים "שמרית" (25 גרם)
1/2 שקית משפר אפייה טבעי "שמרית" (25 גרם)
2 כפות סוכר (40 גרם)
1 ביצה מידה M
1 כוס מים קרים (250 מ"ל)
1/4 חבילה חמאה (50 גרם)
3/4 כף מלח (15 גרם)
להברשה לפני האפייה: 1 חלמון ביצה מדולל עם 1 כף מים, שומשום מלא לפיזור מעל הלחמניות.
למלית הטונה:
1 קופסא טונה בשמן – מסוננת (160 גרם)
1/2 קופסא מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות קטנות (5-6 יחידות)
1/2 קופסא פלפל אדום מוחמץ חתוך לקוביות קטנות (כ-4 חצאי פלפל)
מלח, פלפל
אופן הכנת הלחמניות
1. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים קמח מנופה, שמרים וסוכר ומערבבים במשך כדקה אחת.
2. מוסיפים לקערת המערבל מים וביצה ולשים במשך כ-7 דקות נוספות במהירות נמוכה.
3. מוסיפים מלח ואחריו את החמאה בקוביות קטנות על לקבלת בצק אחיד, חלק, מבריק וגמיש.
4. מכסים את הבצק שבקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-40 דקות.
5. מכינים את סלט הטונה: מערבבים את הטונה המסוננת עם קוביות הפלפלים והמלפפונים החמוצים ומתבלים במלח ופלפל.
מילוי הלחמניות:
6. חותכים את הבצק לכדורים שווים בגודל של כדור פינג-פונג (כ-50 גרם כל כדור), מגלגלים לכדור, יוצרים במרכז הכדור גומה אותה מלאים בכפית של סלט טונה, סוגרים היטה ומגלגלים שוב.
7. מניחים את הגדורים הממולאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים במשך כ-30 דקות.
8. מברישים את הכדורים בביצה, מפזרים מעל לכל כדור שומשום מלא ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ- 20 דקות.
טיפ שמרית: ניתן להחליף את מלית הטונה במלית של קוביות פטה עם עגבניות מיובשות קצוצות בשמן זית וזיתים פרוסים, או בכל מילוי אחר שאתם אוהבים.