מתכון להכנת לביבות קישואים, דלות פחמימות ושומן. מתוך הספר "בישולייט" מאת נחמה כהן
מתכון להכנת לביבות קישואים, דלות פחמימות ושומן. מתוך הספר "בישולייט" מאת נחמה כהן
חומרים: 12מנות
3 קישואים גדולים קלופים
1 תפוח אדמה בינוני קלוף
1 ביצה + 2 חלבונים, טרופים
2 כפות קמח סויה
או קמח חיטה מלאה
מלח ופלפל שחור
לפי הטעם
תרסיס שמן
2 כפות שמן קנולה –לטיגון
הוראות הכנה:
* מגררים את הקישואים ותפוח האדמה על פומפייה (גסה) או במעבד מזון. מניחים להתייבש היטב במסננת.
* כדי להיפטר מהנוזלים העודפים, עוטפים את הירקות המגוררים במגבת נקייה וסוחטים היטב.
* מוסיפים ביצים וחלבונים, קמח ותבלינים ומערבבים.
* יוצרים לביבות בעזרת כף ומטגנים משני הצדדים.
ערכים תזונתיים:
מנה 1 לביבה
משקל (גר') 60
קלוריות 40
חלבון (גר') 1.6
פחמימות (גר') 3.5
שומן (גר') 2.2
שומן רווי (גר') 0.4
כולסטרול (מ"ג) 27
נתרן (מ"ג) 16
סידן (מ"ג) 13
סיבים (גר') 0.5
תחליפים:
פחמימת ירקות חופשית 1
שומן ½
* תוספת תפוחי האדמה אינה מגדילה את כמות הפחמימות בצורה משמעותית, ומשפרת מאוד את הטעם.