מתכון לכריך חזה עוף המוגש במסעדה כחלק ממנת הילדים עם ציפס ושתייה קלה ויכול לשמש כריך משביע ומזין לארוחת צהריים, שהיא קלה להכנה ומאוד טעימה
באדיבות שף אילן פנחס, שף ראשי ברשת מסעדות BBB
החומרים:
160-180 גרם חזה עוף פרוס (2 חתיכות)
לחמנייה מתקתקה עם שומשום
עלה חסה ירוק בהיר וקראנצ'י
2 פרוסות עגבנייה אדומה
3-4 פרוסות מלפפון חמוץ במלח
אופן הכנה:
- לוקחים מחבת (עדיף מחבת פסים) ומניחים על להבה בינונית חזקה.
- ברגע שהמחבת חם לזלף מעט שמן שמתאים לטיגון.
- מניחים את פרוסות חזה העוף על המחבת וממליחים מעט.
- צורבים את חזה העוף על צידו האחד כ-3-4 דקות עד שצדדיו מתחילים לשנות צבע ללבן.
- הופכים לצד שני וממליחים קלות. צורבים שוב כ-3-4 דקות תלוי בעובי הנתח.
- חשוב! על חזה העוף להיות כולו מוכן. יש לבדוק זאת באמצעות חתך קטן שנעשה בחלק העבה ביותר בנתח. במידה והנתח לבן ואינו מגיר נוזלים, הוא מוכן וצלוי כמו שצריך.
- חוצים לחמנייה לשניים, מניחים על חלקה התחתון עלה חסה, עליו את פרוסות העגבנייה והמלפפון החמוץ. מוסיפים את נתחי חזה העוף וסוגרים את הלחמנייה.
- עוטפים במפית או נייר כסף כדי לשמור על חום הבשר.