מאת: אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא
מאת: אמיר כלפון, שף יערות הכרמל אחוזת בריאות וספא
חומרים ל 4 מנות אישיות (תבנית אלומיניום קוטר 10 ס"מ)
לבצק
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם סוכר חום
1 ביצה
לתפוחים
200 גרם סוכר חום
3 תפוחי גראנט סמית
מיץ מ-1 לימון
1 מקל וניל
אופן הכנה
* שמים במעבד מזון סוכר, קמח וחמאה; ומעבדים עד לקבלת פירורי בצק.
* מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק
* מכסים בניילון ומכניסים למקרר למשך שעה לפחות
* קולפים את התפוחים וחותכים לפרוסות עבות
* שמים במחבת את הסוכר, מיץ הלימון ומקל הווניל, ומחממים עד לקבלת קרמל מבריק
* יוצקים שכבה דקה של קרמל בתבניות.
* מסדרים את פרוסות התפוחים בצורת מעגל
* על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק עד לעובי של חצי ס"מ; ויוצרים עיגולים בגודל של 10 ס"מ
* שמים מעל את התפוחים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-20 דקות.
להגשה
* הופכים את הטארט כל עוד הוא חם על גבי צלחת.
* מטפטפים מעט רוטב בצדדים.
* מומלץ להגיש עם גלידת וניל או תמרים.