תזונה נבונה ובריאה חשובה במיוחד כשמדובר בילדי הגן ובית הספר. המזון מספק את אבני הבניין הבסיסיות לגדילה ולהתפתחות תקינה בקרב גילאים אלו. לכן ארוחת העשר שאנו מכינים מדי יום צריכה להיות עשירה ומזינה, לספק אנרגיה זמינה למוח ולסייע לכושר הלמידה והריכוז במהלך יום הלימודים.
מאת: הדס יריב (M.Sc, MBA), טכנולוגית מזון ומוסמכת בתזונה, יועצת לחברת ברמן
תזונה נבונה ובריאה חשובה במיוחד כשמדובר בילדי הגן ובית הספר. המזון מספק את אבני הבניין הבסיסיות לגדילה ולהתפתחות תקינה בקרב גילאים אלו. לכן ארוחת העשר שאנו מכינים מדי יום צריכה להיות עשירה ומזינה, לספק אנרגיה זמינה למוח ולסייע לכושר הלמידה והריכוז במהלך יום הלימודים.
אנו ממליצים להקפיד על שישה כללים חשובים:
- תכננו מראש והחליטו במשותף. מכירים את זה שהכריך חוזר מבית ספר ממש כפי שנארז בבקר? איך נמנעים מכך? למדו את הילדים על חשיבות התזונה לגדילתם – ילדים הם סקרנים ואוהבים ללמוד. ותכננו יחדיו טבלת כריכים שבועית המפרטת מדי יום את סוג הלחם לכריך, את הממרח ואת התוספת. כשהילדים שותפים לבחירה, הם גם אוכלים ונהנים.
- הקפידו על צורה ועל אופן הגשה. התייחסו אל ארוחת העשר כאילו הילד הוא הלקוח ואתם היצרנים – לצורת ההגשה והאריזה של הארוחה חשיבות מרובה. רכשו קופסה יפה, צבעונית ושמחה לאריזת ארוחת העשר, והקפידו להפריד את הכריך מתוספת הירקות והפירות כדי לא לפגום בריחו ובטעמו.
- העניקו דוגמא אישית לילדים. דוגמא אישית חזקה הרבה יותר מכל הסבר מילולי, וחשוב מאוד שתהיה הלימה בין מה שאנחנו אומרים לילדים לאופן שבו אנו מתנהגים. גם בכל הקשור לתזונה ילדים נוטים לחקות את ההורים, לכן ככל שנאמץ הרגלים בריאים, כך גם נגדל ילדים בריאים.
- בחרו כריכים מקמחים מדגנים מלאים. בשוק מגוון רחב של לחמים, לחמניות ופיתות העשויים מ-100% קמחים מלאים כמו קמח חיטה מלא, קמח שיפון מלא וקמח כוסמין. ערכם התזונתי של לחמים ומוצרי מאפה אלו רב יותר בהשוואה ללחמים מקמח לבן. דגנים מלאים מספקים אנרגיה הנחוצה לתלמידים לשמירה על ריכוז ותפקוד מקסימלי במהלך היום. דגנים מלאים עשירים בסיבים תזונתיים, בוויטמינים מקבוצה B ובמינרלים, ומגבירים את תחושת השובע.
- חפשו את התו החדש של משרד הבריאות ללחמים בריאים: "אפשריבריא". משרד הבריאות החל השנה להעניק תו חדש המסייע לצרכנים לבחור לחמים בריאים יותר. הלחמים המומלצים על ידי משרד הבריאות מכילים לפחות 80% קמחים מלאים והם מופחתי נתרן ומוגבלים בקלוריות (עד 250 קלוריות ל-100 גרם).
- צרפו לכל ארוחה מנת פרי או ירק. חתוכים לרצועות, פסים, פלחים או במידות קטנות (מיני מלפפון, מיני גזר וכו') – יש לעודד ילדים לצרוך ירקות ופירות בצבעים שונים. אלה עשירים בסיבים תזונתיים, בוויטמינים ובנוגדי חמצון התורמים להגנה על הגוף ולשמירה על בריאותנו.
בתיאבון!