השף ברק חורש מציג איך להכין כנאפה בבית.
השף ברק חורש מציג איך להכין כנאפה בבית.
קטע זה הינו פרק מתוך תוכנית "העדשה – ספיישל מתכונים חלביים" שהופק לקראת חג שבועות ע"י פורטל נטוניוז.
כנאפה- באדיבות השף ברק חורש מחלבת "טרה"
מתכון משפחתי (4-6 מנות)
זמן הכנה כ- 15 דקות
חומרים (מהערכה):
1 חבילה טוב טעם
אטריות קדאיף מצופות חמאה
תערובת פיסטוקים גרוסים וקינמון
1 תבנית אלומיניום עגולה
חומרים לסירופ (מהבית):
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס מים
2 כפות חלב טרי טרה 3% שומן
חצי כפית תמצית וניל (פקק אחד)
אופן ההכנה:
* מניחים בקערה את אטריות הקדאיף ומפרידים אותם קלות.
* מעבירים מחצית מכמות אטריות הקדאיף לתבנית האלומיניום, משטחים אותם (על כל שטח פני התבנית) ומהדקים.
* משטחים את גבינת הטוב טעם על אטריות הקדאיף שבתבנית (על כל שטח פני התבנית).
* מעבירים לתבנית את המחצית השנייה של אטריות הקדאיף, משטחים (על כל שטח פני התבנית) ומהדקים קלות עם האצבעות.
* מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 1500 מעלות למשך כ- 10 דקות, או עד הזהבה של החלק העליון.
* יוצקים על הכנאפה החמה המוכנה את סירופ הסוכר, מפזרים על הכנאפה את תערובת הפיסטוק והקינמון, חותכים ומגישים חם.
אופן הכנת סירופ הסוכר:
• מרתיחים בסיר קטן את המים והסוכר, מוסיפים את תמצית הוניל והחלב, מערבבים היטב ומורידים מהאש.
המלצות השף:
* מומלץ להפוך את הכנאפה, לאחר ההזהבה של החלק העליון, בעזרת צלחת ולהחזיר לתנור למשך כ- 5 דקות נוספות, לשם הזהבת תחתית הכנאפה.
* ניתן להוסיף לסירופ מעט מי ורדים.