קינוח חגיגי לראש השנה: גלילת תמרים במילוי שמנת ואגוזים מוגש עם משקה פסיפלורה מרענן.
מאת צ'רלי פדידה- שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת "אוליב ליף"
באדיבות: סוגת.
קינוח חגיגי לראש השנה: גלילת תמרים במילוי שמנת ואגוזים מוגש עם משקה פסיפלורה מרענן.
מאת צ'רלי פדידה- שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת "אוליב ליף"
באדיבות: סוגת.
מצרכים ל 6 מנות
24 תמרים לחים
למילוי:
50 גרם אגוזי מלך קצוצים
50 גרם פיסטוקים קלופים, קלויים וקצוצים
250 מ"ל שמנת מתוקה (או ריצ' – לקינוח פרווה)
125 גרם גבינת מסקרפונה (או שמנת טופו- לקינוח פרווה)
75 גרם סוכר דק של "סוגת" (אם משתמשים בריצ' להפחית לחצי את כמות הסוכר)
אופן ההכנה:
את התמרים מגלענים וקוצצים דק. מניחים על גבי נייר אפייה, מעליו מניחים נייר אפייה נוסף. מרדדים את התמרים על ידי לחיצות או מערוך עד לקבלת דף תמרים בעובי ½ ס"מ. מסירים את נייר האפייה העליון.
מכינים את המילוי: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה וסוכר דק עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים לקצפת את גבינת המסקרפונה, מערבבים לקבלת תערובת המוגנית. מכניסים למקרר לרבע שעה עד לתחילת הרכבת הרול.
להרכבת הגלילה: ממלאים את המילוי בשק זילוף, ומזלפים לאורך כל דף התמרים שיצרנו. במרכז הגלילה מפזרים את הפיסטוקים והאגוזים. מגלגלים ומכניסים למקרר ל 30 דקות לפחות, ניתן גם להקפיא על מנת להקל על החיתוך. פורסים בעזרת סכין חדה, ומגישים לצד משקה פיספלורה מרענן.
משקה פסיפלורה מרענן:
מצרכים :
4 פסיפלורות חצויות
4 תפוזים גדולים
אופן הכנה:
סוחטים את התפוזים ומוסיפים את תוכן הפסיפלורה למיץ מערבבים היטב (ניתן לסנן את הגרעינים).
מכניסים למקפיא ל20 דקות עד שהמיץ קר ומרענן. מוזגים לכוס אישית ומניחים לצד הרול תמרים.