מתכון לבראוניס שוקולד מאת שף קונדיטורית צביה אברהם, מרצה בקורס קונדיטוריה בבית הספר "תדמור".
מתכון לבראוניס שוקולד מאת שף קונדיטורית צביה אברהם, מרצה בקורס קונדיטוריה בבית הספר "תדמור".
חומרים:
130 גרם חמאה
130 גרם שוקולד
170 גרם סוכר
3 ביצים
70 גרם קמח
50 גרם אגוזים מלך או פקאן שבורים גס
50 גרם שוקו- צ'יפס
תמצית וניל איכותית
מעט נס-קפה (אבקה או גרגירים)
אופן הכנה:
* טורפים את הביצים בקערה ומשאירים בצד.
* ממיסים בסיר על האש את החמאה והשוקולד, מוסיפים באיטיות את הסוכר לבלילה.
* כשהתערובת נוזלית ואחידה זה הזמן לכבות את האש.
* נותנים לתערובת להתקרר דקה או שתיים ומוסיפים
* את הביצים, הקמח, תמצית הווניל ואת הנס קפה (כמות הקפה היא לשיקולכם, ולמידה בה אתם אוהבים את טעמו, אבל מומלץ להוסיף לפחות חצי כפית) מערבבים הכול היטב ושופכים פנימה גם את האגוזים הגרוסים ואת השוקו- צ'יפס.
* במקרה ושכחתם, זה המקום להזכיר כי שוקולד הוא בסיס מעולה לטעמים שונים: ליקר קפה, קקאו או תפוז, פתיתי שוקולד מריר או לבן, שקדים, צימוקים ואפילו עדשים לילדים שבינינו.
* למזוג את התערובת לתבנית עד למחצית הגובה,לאפות ב- 170 מעלות כ- 20 דקות עד לקבלת מראה זגוגי למעלה להוציא מהתנור, לצנן ולחתוך.