אזני המן עם מליות איכותיות
אוזני המן במבחר מתכונים מיוחדים מבית שימרית.
אוזני המן במבחר מתכונים מיוחדים.
מרכיבים:
לבצק:
½ 3 כוסות קמח מנופה(500 גר')
½ שקית שמרית
1 חב' מרגרינה רכה (200 גר')
1 כוס סוכר (200 גר')
2 ביצים בגודל L (מס' 2).
1 שקית סוכר וניל
½ כפית מלח
¼ כוס מים (60 גר')
ניתן להחליף המרגרינה והמים בחמאה רכה וחלב
למליות:
1. מלית תמרים, אגוזים וצימוקים
400 גר' מלית תמרים (תמרמלית)
150 גר' אגוזי מלך שבורים גס
150 גר' צימוקים בהירים
¼ כוס מים פושרים
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת מרקם אחיד.
2. מלית אגוזי לוז
250 גר' אגוזי לוז טחונים דק
1 כוס סוכר (200 גר')
1 חבילה מרגרינה רכה (200 גר')
5 כפות קורנפלור
1 ביצה
לקערת מערבל עם וו "גיטרה" מכניסים את המרגרינה הרכה והסוכר
מקציפים ומוסיפים הביצה הקורנפלור ואת אגוזי לוז הטחונים
עד לקבלת תערובת אחידה
3. מלית שוקולד ושקדים
200 גר' שקדים טחונים דק
1 חבילה מרגרינה רכה (200 גר')
1 כוס סוכר (200 גר')
1 ביצה
1 כוס קורנפלור (150 גר')
1 חבילת שוקולד מריר מומס (100 גר')
לקערת מערבל עם וו "גיטרה", מכניסים את המרגרינה הרכה והסוכר
מקציפים ומוסיפים הביצה הקורנפלור עד לקבלת מירקם אחיד,
מוסיפים את השקדים הטחונים ואת השוקולד המומס עד לקבלת תערובת אחידה
אופן הכנת אוזני המן:
* מכניסים לקערת מערבל את כל חומרי הבצק פרט למים, לביצים ולשמרית
* לשים במהירות איטית מספר דקות, מוסיפים את שאר חומרי הבצק ולשים עד לקבלת בצק רך ועדין.
* משהים מכוסה בקערה כ-1 שעה במקרר. מכינים את המלית.
* מרדדים הבצק לעלה דק, בעזרת כוס בקוטר 10 ס"מ חורצים עיגולים מהבצק
* שמים במרכז כל עיגול בצק,כף מהמלית, מקפלים הבצק וסוגרים היטב למשולש.
* משהים לתפיחה כ-20 דקות.
* אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה 190 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה.
המתכון באדיבות שימרית.