לרגל ט"ו בשבט, מתכון חגיגי במיוחד: אורז עם גזר, משמשים מיובשים ודבש. המתכון באדיבות יד מרדכי
לרגל ט"ו בשבט, מתכון חגיגי במיוחד: אורז עם גזר, משמשים מיובשים ודבש.
המצרכים הדרושים להכנת 6-8 מנות:
1/3 כוס שמן זית כתית מעולה לתיבול מעודן יד מרדכי
8 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
200 גרם משמש מיובש חתוך לקוביות
2 כפות דבש טהור מפרחי בר יד מרדכי
2 כוסות אורז בסמטי או אורז ארוך
מלח, פלפל שחור גרוס
קינמון לפי הטעם
20 שרוכי זעפרן שרויים ב- 2 כפות מים רותחים
או 3/4 כפית כורכום
1/2 3 כוסות מרק צח או מים
המצרכים הדרושים להגשה:
100 גרם שקדים מולבנים חצויים וקלויים
אופן ההכנה:
* מחממים בסיר כבד את השמן, מוסיפים את הגזר והמשמשים ומטגנים על להבה נמוכה – 20 דקות. מוסיפים את הדבש ומטגנים עוד 3 דקות.
* מוסיפים את האורז מתבלים במלח, פלפל, קינמון, זעפרן או כורכום ומערבבים. מוסיפים את המרק הצח או המים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה 20 דקות. מסירים מהאש ומשהים בצד ל- 10 דקות.
* מערבבים את תכולת הסיר. מעבירים לצלחת הגשה, מקשטים בשקדים קלויים ומגישים.
המתכון באדיבות יד מרדכי