לרגל ראש השנה ותקופת החגים יד מרדכי מציגה מתכון חגיגי ועשיר לשולחן החג: אורז חגיגי עם דלורית, שקדים צימוקים ודבש בניחוח קינמון.
לרגל ראש השנה ותקופת החגים יד מרדכי מציגה מתכון חגיגי ועשיר לשולחן החג: אורז חגיגי עם דלורית, שקדים צימוקים ודבש בניחוח קינמון.
חומרים ל-6 מנות
5 כוסות אורז יסמין
1 דלורית פרוסות של 21 ס"מ, עם הקליפה
2 בצלים קוביות
4 כפות שקדים פרוסים קלויים
4 כפות צימוקים שחורים צהובים
1 כף דבש מפרחי הדרים או דבש מפרחי בר (עפ"י טעמכם האישי) "יד מרדכי"
2 כפיות קינמון טחון
4 כפות שמן זית לתיבול מעודן "יד מרדכי"
מלח
21 כפית פלפל שחור
חופן עלי נענע קצוצה
הכנה:
* בסיר גדול עם כשני ליטר מים ו-1 כפית מלח, מבשלים את האורז. 6 דקות מרגע הרתיחה האורז צריך להיות נעים לנגיסה אך לא רך. מסננים היטב.
* במחבת רחבה סיר מחממים 2 כפות שמן זית לתיבול מעודן. מוסיפים בצל, דבש וכפית קינמון. מערבבים ומטגנים עד הזהבה.
* מוציאים את הבצל לקערה, מוסיפים 2 כפות שמן זית לתיבול מעודן ומניחים את הדלורית. מוסיפים כפית קינמון, מלח ופלפל ומערבבים מעט. מוסיפים 21 כוס מים ומבשלים מכוסה 20 דקות עד לריכוך קל.
* מגבירים להבה, מוסיפים אורז, בצל, צימוקים, נענע, ומערבבים. מכבים ומוסיפים שקדים.