מיקי שמו, קונדיטור ראשי של רשת "שמו הקונדיטוריה" במתכון מיוחד לספיישל מתכונים לפורים: מתכון לאזני המן במלית פרג
מיקי שמו, קונדיטור ראשי של רשת "שמו הקונדיטוריה" במתכון מיוחד לספיישל מתכונים לפורים: מתכון לאזני המן במלית פרג
אוזני המן
בצק -רשימת חומרים:
1 כוס אבקת סוכר (110 גר')
200 גר' חמאה
1 ביצה מס' 1
1 חלמון
3 כוסות קמח (420 גר')
1/2 שקית א. אפייה (7 גר')
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
* במיקסר, בעזרת וו גיטרה, יש לערבב את החמאה ואבקת הסוכר עד אחידות.
* יש להוסיף את הביצה והחלמון ומחצית מהחומרים היבשים ולערבב למשך 15 שניות.
* לאחר מכן, יש להוסיף את יתרת החומרים היבשים עד קבלת בצק.
* לעטוף בניילון נצמד ולהכניס למקרר למחצית השעה.
מילוי פרג:
רשימת חומרים:
3 כוסות פרג, טחון טרי
1 וחצי כוסות סוכר
3/4 כוס חלב
50 גרם חמאה
2 כפות מיץ לימון, טרי
גרירת לימון מ-1/2 פרי
3 כפות אגוזים קצוצים
2 כפות צימוקים
1 חלבון
אופן הבישול:
* מחממים את החלב והסוכר עד סף רתיחה.
* מוסיפים את הפרג, גרירת הלימון ומיץ הלימון וממשיכים את תהליך הבישול.
* מוסיפים את האגוזים והצימוקים תוך כדי בישול.
* מסירים מן האש ומוסיפים את החמאה כקוביות עד שנמסה ונבלעת בתוך תערובת הפרג.
* מקררים בטמפ' החדר למשך שעה ומוסיפים את החלבון.
אופן עריכת אוזני המן:
* מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים צורות במיקד עגול או משושה בקוטר של 3 ס"מ.
* את המילוי, מניחים במרכז ומקפלים לצורת משולש ומהדקים.
* אופים ב-190 מעלות כ-12-13 דקות.
מילוי פיסטוקים ומי ורדים לאותו הבצק
3/4 כוס פיסטוק קלוף
3/4 כוס אבקת סוכר
2 כפיות מי ורדים
50 גר' חמאה
הכנה:
לא מבשלים את המילוי!
בעזרת מעבד מזון, קוצצים את הפיסטוקים עם אבקת הסוכר.
מוסיפים 2 כפיות מי ורדים ולבסוף את החמאה תוך כדי ערבוב קצר למשך 10 שניות במעבד המזון, עד קבלת תערובת משחתית!
טיפים:
* לא מוסיפים הרבה מי ורדים בכדי למנוע קבלת מילוי קשה.
* את החמאה מוסיפים בסוף בכדי שהמילוי לא יתייבש.
* את האוזן המן סוגרים היטב בכדי לשמור על מילוי עסיסי.