מתכון לאוזני המן במילוי ריבת קומקוואט (תפוז סיני)
מאת: יניב לוזון, שף מסעדת מודרן במוזיאון ישראל בירושלים
מתכון לאוזני המן במילוי ריבת קומקוואט (תפוז סיני)
מאת: יניב לוזון, שף מסעדת מודרן במוזיאון ישראל בירושלים
ריבת קומקוואט:
חומרים:
1 ק"ג תפוז סיני
1 ק"ג סוכר
2 תפוזים סחוטים
אופן הכנה:
שוטפים היטב את התפוזונים. מניחים בסיר עם שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה. לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
אוזני המן:
חומרים:
1 ק"ג קמח
2 חבילות מרגרינה/חמאה
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
2כוסות סוכר
3ביצים
1/2 כוס מים
אופן הכנה:
לערבב וללוש היטב, יש להוסיף קמח במידת הצורך. לרדד ולפתוח את עלה הבצק במערוך. לחתוך עיגולים בעזרת כוס, ולמלא מעט מהריבה במרכז ולסגור לצורת אוזן המן. לאפות בתבנית משומנת בחום של 180 מעולת עד שיזהיב. ניתן לקשט עם אבקת סוכר לפני ההגשה.