במיוחד לספיישל מתכונים לפורים: מתכון מנצח לאוזני המן בטעם הכי מוכר: אוזני המון במילוי פרג.
מאת: רן בן דוד, הקונדיטור הראשי ברשת קפה גרג המציעה לקראת חג הפורים, אוזני המן במגוון רחב של טעמים, ביניהם: אוזני המן במילוי שוקולד וריבה וגולת הכותרת אוזני המן במילוי הפרג המסורתי.
במיוחד לספיישל מתכונים לפורים: מתכון מנצח לאוזני המן בטעם הכי מוכר: אוזני המון במילוי פרג.
מאת: רן בן דוד, הקונדיטור הראשי ברשת קפה גרג המציעה לקראת חג הפורים, אוזני המן במגוון רחב של טעמים, ביניהם: אוזני המן במילוי שוקולד וריבה וגולת הכותרת אוזני המן במילוי הפרג המסורתי.
רכיבים של הבצק:
600 גרם חמאה
380 גרם סוכר
240 גרם ביצים
2 כפות וניל
120 גרם אבקת שקדים
1 קילו קמח
אופן הכנת הבצק:
מקציפים את החמאה והסוכר בגיטרה של המיקסר מוסיפים את הביצים והווניל עד לקבלת תערובת אחידה. מוספים את אבקת השקדים והקמח באיטיות למיקסר עד לקבלת בצק אחיד.
מרדדים את הבצק לעובי של 2 מ"מ. קורצים את הבצק לגודל הרצוי.
רכיבים של מילוי פרג:
120 מ"ל חלב
120 גרם סוכר
גרידת לימון מרבע לימון
200 גרם פרג טחון
40 גרם חמאה
מרתיחים את החלב עם הסוכר ומוסיפים את גרידת הלימון.מוסיפים את הפרג לחלב ומרתיחים שוב. לאחר הרתיחה מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסת החמאה. נותנים לתערובת להתקרר.
אופן הכנת אוזן המן:
מוסיפים כפית ממילוי הפרג במרכז עיגול הבצק ויוצרים משולש. אופים את הבצק בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. אופים כ-10 דקות עד לקבלת גוון חום.
המתכון באדיבות רן בן דוד – קונדיטור ראשי של רשת קפה גרג.