מתכון מיוחד לפורים: אוזני המן במילוי אספרסו שקדים
באדיבות: חברת "גאגיה ישראל"
מתכון מיוחד לפורים: אוזני המן במילוי אספרסו שקדים
המצרכים
3 חלמונים
1 מנת אספרסו (30 מל')
5 כפות סוכר לבן סוגת
200 גרם חמאה רכה
2 כפות חלב
2 וחצי כוסות קמח לבן
1 וחצי כפיות אבקת אפיה
מלית:
300 גרם שקדים טחונים
3 כפות אבקת סוכר סוגת
3 כפות חלב
1 מנת אספרסו (30 מל')
אופן הכנה
* יש לטרוף את החלמונים עם הסוכר. להוסיף את החמאה, מנת האספרסו והחלב ולערבב היטב.
* יש לערבב יחדיו את הקמח עם אבקת האפייה ואז להוסיף זאת לתערובת הביצים. את התערובת המוכנה יש להשאיר במקרר כחצי שעה.
* להכנת המלית יש לערבב את השקדים עם אבקת הסוכר ולהוסיף את מנת האספרסו והחלב עד לידי קבלת תערובת סמיכה למדי.
* יש לחלק את הבצק לשלושה חלקים ולרדד כל חלק לעובי של חצי סנטימטר.
* יש לחתוך עיגולים בבצק עם כוס ולהניח מלית על כל עיגול. יש לסגור ו היטב את הקצוות לצורת אוזן המן משולש.
* האפייה תתבצע בתבנית משומנת בחום בינוני עד שאוזני ההמן מזהיבים.
* יש לבזוק אבקת סוכר ולהגיש.
הערה: המתכון חלבי, ניתן להחליף את החלב במתכון בחלב סויה פרווה.
באדיבות: חברת "גאגיה ישראל"