מתכון אוזני המן בטעם קקאו במילוי קרם פטיסייר
באדיבות מישל בן שטרית, שף מלונות ישרוטל המלך שלמה וישרוטל אגמים. מתוך ספיישל מתכונים לפורים של פורטל נטוניוז
מתכון אוזני המן בטעם קקאו במילוי קרם פטיסייר
באדיבות מישל בן שטרית, שף מלונות ישרוטל המלך שלמה וישרוטל אגמים. מתוך ספיישל מתכונים לפורים של פורטל נטוניוז
חומרים לבצק ל 40-45 יחידות
2 ק"ג קמח
750 גרם סוכר
1.5 ק"ג חמאה
200 גר' קקאו
6 ביצים
חומרים לקרם הפטיסייר:
1 ליטר חלב
חלמון ביצה מ-12 ביצים
250 גר' סוכר
וניל
80 גר' קורנפלור
אופן הכנת קרם הפטיסייר:
* להרתיח את החלב והווניל
* לערבב את החלמונים עם הסוכר, להוסיף מעט חלב ולערבב
* להוסיף את הקורנפלור ולבשל על אש נמוכה במשך כ-10 דק'. לבחוש מידי פעם
* להניח על תבנית, לבזוק סוכר, לכסות בנייר פרגמנט ולהכניס לקירור
אופן הכנת אוזני המן:
* מקציפים את החמאה, ומוסיפים את הסוכר בהדרגה – עד לקבלת מסה חלקה
* להוסיף את הביצים בהדרגה
* לערבב את הקמח והקקאו, ולהוסיף ליתר העיסה. אין ללוש בצק זה הרבה
* להניח לקירור
* לרדד לעיגול בקוטר 10 ס"מ ועובי 3-4 מ"מ
* לזלוף את הפטיסייר למרכז העיגול ולקפל
* לאפות בתנור בחום 160-170 במשך 15 דקות.