מתכון מאת שף "מחלבות גד" – מנה שטרום
מתכון ל6 סועדים
6 אגסים, מקולפים , חצויים ונטולי גרעינים
בקבוק יין לבן
מקל וניל חצוי לאורך
כוס סוכר
300 גרם גבינת ברי פקאן
צרור עלי רוקט
בלסמי מצומצם
אופן הכנה
בסיר גדול מבשלים את האגסים ביין, הסוכר והווניל, 20 דקות מרתיחה
מסדרים בתבנית את חצאי האגסים, כאשר הצד החצוי כלפי מעלה
על כל חצי אגס מניחים פרוסה דקה של ברי פקאן
מכניסים לתנור שחומם מראש ל220 מעלות למשך 4 דקות
מסדרים מעט עלי רוקט על צלחת אישית
מניחים שני חצאי אגס עם גבנה על כל צלחת
מקשטים במעט חומץ בלסמי מצומצם