מתכון לפסח: קוביות כף עם דלעת , תבלינים חמים ופסטו מעל
באדיבות אבי שטייניץ עבור "אדום אדום"
מתכון לפסח: קוביות כף עם דלעת , תבלינים חמים ופסטו מעל
באדיבות אבי שטייניץ עבור "אדום אדום"
מצרכים – ל 4-6 מנות
1 ק"ג קוביות כף "אדום אדום " בגודל של 2X2
250 גר דלעת חתוכה לקוביות 2 בגודל X2
כוס כרישה פרוסה דק
2 שיני שום
2 מקלות קינמון
2 כוכבי אניס
כ- 2 כוסות נוזל עוף
3 כפות שמן קנולה
מלח פלפל גרוס
לפסטו –
1/2 כוס עלי בזילקום
6 כפות שמן זית
3 כפות צנוברים
מעט מיץ לימון
1/3 כפית הל טחון
קורט מלח
הוראות הכנה –
* בסיר כבד מחממים את השמן , ממליחים ומפלפלים את קוביות הכף , משחימים את הקוביות תוך ערבוב .
* מוסיפים לסיר את הכרישה והשום ולאחר מכן את הקנמון והאניס , מערבבים היטב עד לזיגוג הכרישה , מוסיפים את הנוזל , מביאים לרתיחה , מכסים ומנמיכים את הלהבה , מבשלים כ- שעה לריכוך כמעט מוחלט של הקוביות .
* במקביל מכניסים את כל מוצרי הפסטו למיכל מוט ריסוק או בלנדר , ומכינים פסטו , תוך זילוף השמן בהדרגה למיכל הריסוק .
* מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים עוד כ- 10 דקות .
* מנחים בצלחת ההגשה ומזלפים מעל כף מהפסטו , מערבבים ונהנים .
בשר החלקים האחוריים מעט יבש מאלו הקידמיים , מעלתם הגדולה באחוזי השומן הנמוכים שלהם שהם המשפיעים על המרקם .