מתכון לפסח: נתחוני צ'אך מוקפצות על אורז לבן
באדיבות אבי שטייניץ עבור "אדום אדום"
מתכון לפסח: נתחוני צ'אך מוקפצות על אורז לבן
באדיבות אבי שטייניץ עבור "אדום אדום"
מצרכים ל-4 מנות גדולות
800 גר צ'אך "אדום אדום "
6 כפות שמן זית
מלח פלפל גרוס
3 יח' בצל לבן בינוני
1/2 צ'ילי אדום פרוס
4 ענפי טימין מופרדים לעלים
4 כפות גרגרי כוסברה כתושים וקלויים קלות במחבת יבשה
הוראות הכנה
* את הצ'אך חותכים לנתחים דקים, מניחים בקערת ערבוב, מתבלים במלח ופלפל ומגרדים במגרדת בצל, מערבבים ומניחים במקרר ללילה ( הבצל עוזר בריכוך הנתחונים )
* מכינים אורז לבן , כאשר הוא מוכן מתחילים בהכנת המנה …
* את 2 הבצלים פורסים לפרוסות דקות , מטגנים במחצית מכמות השמן את הבצל להזהבה , מניחים בקערה.
* את הנתחונים מטגנים בזריזות בשניים עד 3 סבבים במחבת לוהטת להשחמה קלה בטיגון זריז , מוסיפים לקערה עם הבצל המטוגן , בסיבוב השני מוסיפים גם את הצ'ילי
* משלימים טעם בקערה, זורים על האורז את הכוסברה והטימין ואת הנתחונים מעל .