מתכון לפסח באדיבות רועי וולף, שף קונדיטור של מצות אביב
מתכון לפסח באדיבות רועי וולף, שף קונדיטור של מצות אביב
זמן הכנה- 20 דקות כמות- 12 יחידות
מצרכים
5 מצות שבורות לחתיכות קטנות
1 כוס חלב
2 כוסות פירות חתוכים לקוביות קטנות (תפוחים, בננות, אגסים וכו')
2 כפות סוכר
חמאה לטיגון
אבקת סוכר
4 ביצים טרופות
2 גביעים שמנת חמוצה
וניל או קנמון
קורט מלח
אופן ההכנה
* להניח את שברי המצה בקערה גדולה ולערבב עם החלב עד שייספג. להוסיף את הביצים, הסוכר, המלח, הוניל והפירות ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.
* לחמם מחבת טפלון על להבה בינונית, להמיס מעט חמאה.
* חשוב שהמחבת תהיה חמה לפני שמתחילים לטגן את המצבריי.
* לפזר כף גדושה מהתערובת על המחבת ובעזרת גב הכף ליצור עיגול בקוטר 10 ס"מ (אפשר להעזר בטבעת בקוטר 10 ס"מ אם יש אבל זה ממש לא חובה)
* לטגן כל מצבריי כ 2-3 דקות מכל צד עד שיזהיב.
* להעביר לצלחת הגשה, לפזר מעל אבקת סוכר ולהגיש עם שמנת חמוצה.