לרגל חג פורים, רולדין – רשת קונדיטוריות ובתי קפה מציעה מתכון להכנת אוזני המן מבצק פריך במילוי תמרים
לרגל חג פורים, רולדין – רשת קונדיטוריות ובתי קפה מציעה מתכון להכנת אוזני המן מבצק פריך במילוי תמרים
המצרכים הדרושים להכנת 30 יחידות
המצרכים הדרושים להכנת הבצק
200 גרם סוכר
1 ביצה גדולה
400 גרם חמאה רכה
600 גרם קמח
1/2 כפית תמצית וניל
המצרכים הדרושים להכנת המילוי תמרים
100 גרם ממרח תמרים
250 תמרים מגולענים
קמצוץ הל טחון
אופן ההכנה:
* מערבבים את הסוכר עם הביצים ,החמאה והתמצית, עד לקבלת תערובת אחידה.
* מומלץ : להוסיף לבצק כמה טיפות תמצית בננה.
* מוסיפים את הקמח, מעבדים עד לקבלת פירורים, ולשים קלות רק עד שנוצר בצק. משהים במקרר לחצי שעה.
* מכינים את המילוי: מערבבים את כל המרכיבים.
* מרדדים את הבצק לעובי 4-3 מ"מ, קורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מן המילוי. אוספים באצבעות את שולי העיגול לקבלת צורה של אוזן המן.
* אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
* אפשר לאבק את אוזני המן המוכנות באבקת סוכר.
חג פורים שמח ומתוק!