מתכונים לאוזני המן במלית פרג ואוזני המן במלית שקדים וצימוקים. באדיבות שמרית גולדברג, שפית הבית של קיצ'נאייד אקססוריז
מתכונים לאוזני המן במלית פרג ואוזני המן במלית שקדים וצימוקים. באדיבות שמרית גולדברג, שפית הבית של קיצ'נאייד אקססוריז
אוזני המן במלית פרג
לבצק:
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה
2 חלמונים
1/3 כוס מיץ תפוזים
1 כפית מיץ לימון
1 כפית גרידת תפוז
למלית פרג:
200 גרם פרג טחון
50 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
גרידת לימון
כף דבש
1 כוס חלב
לזיגוג
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר
* להכנת הבצק:
שמים במעבד מזון את הקמח ,אבקת-אפייה, חמאה וסוכר מערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את שאר חומרים וממשיכים לעבד מעט עד שמתקבל כדור בצק חלק, מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר כחצי שעה.
* להכנת המלית:
שמים את כל החומרים בסיר, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב, מנמיכים את האש וממשיכים לערבב כ-10 דקות עד שמתקבלת עיסה אחידה ושהנוזלים נספגו בפרג, מורידים מהאש ומצננים.
* מחממים את התנור לחום בינוני, מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 3 ס"מ, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ- 8 ס"מ, שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית .
מרימים שני קצוות מנוגדים מהעיגול ומצמידים אותם היטב.מרימים גם את שולי העיגול שנשארו ומהדקים היטב, ממשיכים לסגור כך את כל העיגולים.
* הזיגוג- שמים את החלבונים בקערה שטוחה וטורפים במטרפה ידנית עד שהם מלבינים , שמים בצלחת נפרדת את הסוכר, טובלים את חלקו העליון של כל משולש בצק בחלבון ואח"כ בסוכר , מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהזיגוג כלפי מעלה ואופים עד להשחמה כ- 30 דק'.
אוזני המן במלית שקדים וצימוקים
החומרים לבצק:
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס סוכר
200 גרם חמאה
2 חלמונים
1/3 כוס מיץ תפוזים
1 כפית מיץ לימון
1 כפית גרידת תפוז
למלית :
200 גרם שקדים מולבנים טחונים דק
125 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
כף אבקת סוכר
3 ביצים מס' 2
כפית תמצית וניל
כפית ברנדי או ליקר שקדים
כפית גרידת לימון
קורט מלח
כף קמח
50 גר צימוקים בהירים
לזיגוג:
2 חלבונים
1/2 כוס סוכר
אופן ההכנה:
* להכנת הבצק:
שמים במעבד מזון את הקמח, אבקת-אפייה, חמאה וסוכר מערבבים עד שמתקבלת תערובת פירורית, מוסיפים את שאר חומרים וממשיכים לעבד מעט עד שמתקבל כדור בצק חלק, מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח עוטפים בניילון נצמד, ושומרים במקרר כחצי שעה.
* להכנת המלית:
מקציפים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, חמאה סוכר, אבקת סוכר, גרידת לימון ומלח עד שמתקבלת תערובת תפוחה, מוסיפים את השקדים וממשיכים להקציף,
מוסיפים את הביצים זו אחר זו במהירות נמוכה ומקציפים היטב לאחר כל הוספה,
מוסיפים את הקמח והליקר והוניל ומערבלים מעט עד שהם נספגים בתערובת, ולבסוף מוסיפים את הצימוקים .
* מחממים את התנור לחום בינוני, מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 3 ס"מ, קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ- 8 ס"מ, שמים במרכז כל עיגול כפית מהמלית .
מרימים שני קצוות מנוגדים מהעיגול ומצמידים אותם היטב.מרימים גם את שולי העיגול שנשארו ומהדקים היטב, ממשיכים לסגור כך את כל העיגולים.
* הזיגוג- שמים את החלבונים בקערה שטוחה וטורפים במטרפה ידנית עד שהם מלבינים , שמים בצלחת נפרדת את הסוכר, טובלים את חלקו העליון של כל משולש בצק בחלבון ואח"כ בסוכר , מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה כשהזיגוג כלפי מעלה ואופים עד להשחמה כ- 30 דק'.