סהרונים מהמטבח ההונגרי. (במקור משתמשים במלית אגוזים או פרג ומלית התמרים הוא מלית נוספת שכדאי לנסות)
סהרונים מהמטבח ההונגרי. (במקור משתמשים במלית אגוזים או פרג ומלית התמרים הוא מלית נוספת שכדאי לנסות)
המרכיבים ל- 24 סהרונים
החומרים לבצק:
4 כוסות קמח (560 גרם)
250 גרם חמאה רכה
1/2 שקית או 1/2 קובית שמרית
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
2 חלמונים
קליפה מגוררת מ-1 לימון
1/2 גביע שמנת חמוצה
1/3 כוס ( 85 מ"ל ) שמנת מתוקה או מיץ תפוזים
למלית פרג
1 כוס חלב או מים ( 250 מ"ל)
1 כוס סוכר ( 200 גרם)
250 גרם פרג טחון (טרי)
30 גרם חמאה
150 גרם צימוקים בהירים
1/2 כוס פירורי עוגיות/ ביסקויט
למלית אגוזים
1 כוס מים ( 250 מ"ל)
1 כוס סוכר ( 200 גרם)
קליפה מגוררת מלימון גדול
250 גרם אגוזי מלך טחונים גס
1 כוס פירורי עוגיות/ ביסקויט
למלית תמרים
1 גביע ממרח תמרים ( 450 גרם ) של צמח תמרים
200 גרם אגוזי מלך טחונים גס
4 כפיות קינמון
להברשה
1 ביצה
1 כף שמן
2 תבניות תנור גדולות מרופדות בנייר אפייה
להכנת הבצק: שמים בקערה את כל מרכיבי הבצק לשים לקבלת בצק אחיד, עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומקררים שעה.
להכנת המלית:
מלית הפרג:
שמים בסיר מים או חלב וסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים 10 דקות מוסיפים פרג, חמאה, צימוקים ופירורי עוגיות ומבשלים 2 דקות עד שמסמיך. מסירים מהאש מצננים ומקררים היטב.
מלית האגוזים:
שמים בסיר מים, סוכר וקליפת לימון ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה 10 דקות עד שמקבלים סירופ סמיך. מסירים מהאש מוסיפים את האגוזים ופירורי העוגיות מערבבים ומצננים.
מלית התמרים:
מערבבים בקערית את כל המרכיבים
מחממים תנור לחום גבוה (200 מעלות ), מחלקים את הבצק ל- 24 כדורים שווים. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לעלה עגול, שמים בקצה העלה מעט מאחת מהמליות המוצעות ומגלגלים לגליל.
מהדקים את הקצוות מעגלים כל גליל לצורת סהרון ומניחים בתבנית. טורפים את הביצה בשמן ומברישים את הסהרונים. אופים כ-30 דקות עד להזהבה.