מתכון למשלוח מנות: עוגיות פילו ושוקולד.
באדיבות: שומרי משקל מתוך הספר בלי ייסורי מצפון
מתכון למשלוח מנות: עוגיות פילו ושוקולד.
ל עוגייה מכילה 40 קלוריות בלבד.
חומרים ל-12 מנות
1 כף מרגרינה, מומסת
1 כפית קליפת תפוז מגוררת
3 עלי פילו
30 גרם שוקולד מרירי
תבנית אפייה שטוחה, משומנת בתרסיס שמן.
אופן ההכנה:
* מחממים תנור לחום בינוני-גובה (190 מעלות)
* מערבבים בקערית את המרגרינה וקליפת התפוז. שומרים בצד.
* שוטחים עלה פילו אחד על משטח עבודה. בינתיים מכסים את העלים הנותרים ביריעת פלסטיק, כדי שלא יתייבשו.
* מברישים את עלה הפילו בשליש מהמרגרינה. חותכים את עלה הפילו ל- 3 משולשים ומגלגלים כל משולש מהחוד אל הבסיס. מכינים כך את כל המשולשים.
* מניחים בתבנית המשומנת את העוגיות, כשה"תפר" כלפי מטה. אופים כ- 10 דקות , עד שיזהיבו. מצננים מחוץ לתנור.
* ממיסים את השוקולד (על אדים או במיקרוגל) . פורשים יריעת נייר פרגמנט. טובלים כל עוגייה בשוקולד המומס, ומניחים על נייר הפרגמנט. מקררים חצי שעה.
להמסת השוקולד במיקרוגל: שמים את השוקולד בקערית, מחממים 15 שניות בעוצמה גבוהה, בוחשים ומחממים 15 שניות נוספות.
באדיבות: שומרי משקל מתוך הספר בלי ייסורי מצפון