רובנו לא אוהבים לקום מהספה, אבל תמיד יש לנו את החשק הבראשיתי הזה לצאת לטבע. אז הכנו מדריך קצר של 6 טיפים שיעזרו לכם להפוך מבטטות-כורסה למגלי-עולם או פשוט לפחות עצלנים. תאמינו לנו אחרי שתרגישו את הטבע – זה לגמרי ישתלם לכם
רובנו לא אוהבים לקום מהספה, אבל תמיד יש לנו את החשק הבראשיתי הזה לצאת לטבע. אז הכנו מדריך קצר של 6 טיפים שיעזרו לכם להפוך מבטטות-כורסה למגלי-עולם או פשוט לפחות עצלנים. תאמינו לנו אחרי שתרגישו את הטבע – זה לגמרי ישתלם לכם
שולי הלוי
אפריל המשוגע כבר מאחורינו ורגע לפני שמזג האוויר יהפוך קצת חם מכדי שיהיה לנו חשק לצאת מהמזגן, הגיע העת לצאת ולטייל בשבילי ישראל. אם עד לרגע זה התעצלתם בכלל להתחיל, הכנו לכם מדריך קצר שיעזור לכם להפוך למטיילים חרוצים. מה חשוב לקחת בחשבון, מה חייב להיות בתרמיל ואיך מלהיבים גם את הילדים?
היי הג׳יפ
בדיוק כפי שרמת הקושי של המסלולים צריכה להתאים למטיילים והבגדים צריכים להתאים למזג האוויר, חשוב לוודא שהמכונית בה אתם נוסעים מתאימה. למה הכוונה? אם יש לכם רכב עירוני קטן, שנכנס בקלות לכל חניה – זה נהדר – אבל לא בטוח שהוא יסחוב אתכם בעליות מים המלח. אם החלטתם שמהיום והלאה אתם חורשים את שבילי וכבישי הארץ, חפשו אחר רכבים למכירה שמתאימים לנסיעות אתגריות בשטח וקחו בחשבון שגם תא המטען מספיק מרווח. אם מדובר במכונית השנייה בבית, אפשר לחפש רכבים למכירה יד 2 ואם אתם לא בטוחים מה מתאים לצרכיכם – אולי כדאי להשכיר רכב בתור התחלה.
ציוד מתאים
אם אתם מתכננים לינה בחיק הטבע, או מסלולים שהצעידה בהם כוללת כמה שעות טובות – חשוב להתארגן על ציוד הולם. למה הכוונה? נתחיל בתרמיל: מידת התרמיל הנישא צריכה להתאים לאורך הטורסו שלכם, ומומלץ לבחור אחד שמחלק את המשקל בצורה חכמה בין המותניים לכתפיים. רצועות ארגונומיות רחבות יקלו על המשא ולטיולים שאינם ארוכים מ-3 לילות יספיק תרמיל של כ-35-50 ליטרים.
לטיול ברחבי הארץ מספיק להצטייד באוהל "שלוש עונות", כזה שעמיד גם לגשם ורוחות לא חזקות במיוחד. מרבית האוהלים מסוג זה יקנו לכם הקמה קלה ומהירה, ומאופיינים במבנה נמוך וצר. אל תשכחו להתארגן על מזרני שטח כדי להימנע מכאבי גב שכרוכים בשינה על אדמת טרשים, ובשקי שינה שמתאימים הן לעונת השנה והן לאזור הגיאוגרפי בו תטיילו.
הגיבוש מתחיל בבית
לתכנון טיול שיתאים לכל המשפחה צריך לקחת בחשבון ,כמובן, את כל המשפחה. אתם אולי מרגישים חסונים לטיפוס על החרמון או ירידה ממצוק הארבל – אבל לא בטוח שהילדים שלכם יעמדו באתגר. אנחנו ממליצים לכנס ישיבה משפחתית ולשמוע גם מהקטנים יותר מה ישמח אותם בטיול – מפלים, מצפורים, מצודות – וכדאי להכין מראש כמה אפשרויות לבחירתם.
כלילתם של הילדים בתכנון המקדים תסייע להלהיב אותם עוד בטרם היציאה, ותהפוך את ההתארגנות, האריזות וגם את השעות שתבלו ביחד במכונית לקלות הרבה יותר.
מה אורזים?
לפני שאתם מפוצצים את תא המטען במזוודות עמוסות בחפצים שאין בהם צורך, חשוב לדעת לאן אתם נוסעים, לכמה זמן ומה מזג האוויר הצפוי – אלו יסייעו לכם להכין רשימה מסודרת שתמנע מכם לשכוח דברים חשובים. לא בטוחים איפה מתחילים? אתם מוזמנים לעשות קופי-פייסט לרשימה הבאה, ולהוסיף או להחסיר בהתאם לטיול שלכם:
כובע רחב שוליים או כובע מצחיה
משקפי שמש
קרם הגנה מהשמש
מפת שבילים
פנס ראש (וסוללות להחלפה)
נעלי הליכה נוחות
כפכפים (למקלחת, או לשפת הנחל)
שקיות זבל
מצפן
נייר טואלט
כלי אוכל (רב פעמיים)
אולר/ סכין
מצית (או גפרורים)
3 ליטר מים (לפחות) לכל מטייל
מה לובשים?
לבד מהנעליים שעל רגליכם לבחירת הבגדים יש חשיבות גדולה: הם חייבים להיות נוחים ומותאמים למסלולים שאתם מתכננים. מומלץ לבחור בבגדים מנדפים שבהם הזיעה מתייבשת במהירות, אותם גם תוכלו (אם תרצו) לכבס ביד והם יתייבשו עד הבוקר. העדיפו גרבי-הליכה סינתטיות שיחסכו לכם שלפוחיות, ואם לפניכם מזג אוויר יבש או קריר כדאי לארוז גם מעיל גשם קל ודק שיגן מפני רוח ויתושים כאחד.
תיק עזרה ראשונה
אם יש משהו שיכול לחרב את הטיול שלכם ולהוציא לכם את החשק לטיול הבא זו פציעה או בחילה שלא התארגנתם אליה מראש. עליכם חייב תמיד להיות ערכת עזרה ראשונה, ובתוכה, לכל הפחות: פלסטרים, משחה נגד כוויות, משחה נגד יבלות/ פטריות/ שפשפות, כדורים נגד כאב ראש, צינון ובחילות/ הקאות, תחבושת אלסטית, שפתון ליובש (או וזלין), כדורי מציצה לגרון כואב, יוד ופדים סופגים. אם מי מהמטיילים נוטל תרופות באופן קבוע – אל תשכחו גם אותן, ואפשר להוסיף גם כדורים נגד אלרגיות ובקבוקון אלוורה קטן למקרה של עקיצות או כוויות מהשמש. ומה הכי הכי חשוב? שתחזרו הביתה בשלום.