חברת כרמית חוגגת את טו באב ומעניקה מתכון שוקולד מפנק ועשיר בטעמים – טארט שוקולד מריר.
טארט שוקולד מריר
מצרכים:
בצק פריך שוקולד
360 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם אבקת קקאו
1 ביצה
מילויי שוקולד
300 גרם "אגו" שוקולד צ'יפס מריר 60% מוצקי קקאו של כרמית
300 מ"ל שמנת
מלית נוגט לזילוף
250 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות ממרח נוגט/ אגוזים
2 כפות פודינג וניל
מלית מסקרפונה לזילוף
50 גרם גבינת מסקרפונה
50 גרם שמנת חמוצה
20 גרם אבקת סוכר
זסט מחצי לימון
מכינים את מלית השוקולד-
מרתיחים את השמנת המתוקה ויוצקים על השוקולד צ'יפס , מחכים דקה ומערבבים היטב בעזרת מטרפה עד שנוצר קרם חלק.
מכינים את מלית הנוגט לזילוף
בקערת מיקסר שמים יחד את השמנת, הפודינג והנוגט. מערבבים במהירות נמוכה ולאט לאט עולים להקצפה מהירה יותר. כשמרקם מתייצב מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן ומעבירים לקירור.
קרם מסקרפונה:
במיקסר עם וו מטרפה (בלון) מקציפים יחד את כל החומרים עד שמתקבל קרם חלק ויציב, יש להיזהר שלא להגיע להקצפת יתר.
מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן
הכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, קקאו, סוכר וחמאה ומערבבים עד שנוצרים פירורים כמו קוסקוס. מוסיפים את הביצה ומעבדים ממש מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.
מרדדים את הבצק ומצמידים לתבנית פאי משומנת.
על הבצק מניחים נייר אפיה או ניילון נצמד ובתוכו קטניות יבשות כבדות- חומוס/ שעועית . זה יצור משקולת וימנע תזוזות של הבצק. אופים ביחד עם המשקולת כ15 דקות, מוציאים את המשקולת ואופים עוד 15 דקות. מצננים ויוצקים את המילוי
מקררים את הטארט כ3-4 שעות . מזלפים את המלית נוגט והמסקרפונה לסירוגין, תחילה נקודות גדולות ולאחר מכן ממלאים את כל הטארט בגדלים שונים. ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.