המותג מאסטר שף מציע מתכון למנה יפה, טעימה ורומנטית: צמת קפרזה – מאפה בצק עלים עם רוטב עגבניות, מוצרלה טרייה, עגבניות ובזיליקום.
המותג מאסטר שף מציע מתכון למנה יפה, טעימה ורומנטית: צמת קפרזה – מאפה בצק עלים עם רוטב עגבניות, מוצרלה טרייה, עגבניות ובזיליקום.
חומרים ל-6 מנות:
- 500 גרם בצק עלים מרודד ומופשר
- 2 כדורי מוצרלה פרוסים
- 10 עלי בזיליקום
- ביצה טרופה להברשה
לרוטב עגבניות:
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום כתושות
- 1 קופסה עגבניות חתוכות דק מאסטר שף
- 2 כפות רסק עגבניות מאסטר שף
- מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה:
- מבשלים את חומרי הרוטב 10 דקות ליצירת רוטב במרקם סמיך.
- פורסים את הבצק על משטח עבודה. מסמנים חלוקה לשלושה מלבנים דמיוניים לאורך (אפשר לסמן בעזרת הסכין). מורחים את המרכז ב-3 כפות רוטב עגבניות ומניחים את חומרי המלית בשליש המרכזי: מוצרלה, עגבניה, בזיליקום וכך הלאה.
- חותכים את שני המלבנים הקיצוניים לרצועות אלכסוניות שוות. מקפלים את השוליים העליונים והתחתונים כלפי המלית ומניחים את הרצועות, לסירוגין זו מעל זו, על המלית.
- מניחים את הצמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקררים חצי שעה במקרר או 10 דקות בהקפאה.
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מברישים את הצמה בביצה.
- אופים 30 דקות עד שהבצק אפוי, תפוח ושחום.