מתכון לחג החנוכה: לביבות תפוח אדמה ופטריות
באדיבות: דורות
מתכון לחג החנוכה: לביבות תפוח אדמה ופטריות
באדיבות: דורות
מצרכים (ל-12 יחידות):
5 תפוחי אדמה מבושלים למחצה בקליפתם
200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
4 כפות קמח
2 ביצים
4 טבליות בצל טרי מטוגן דורות
1 טבלית פטרוזיליה טרייה דורות
1 טבלית כוסברה טרייה דורות
מלח, פלפל
1/4כוס שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בעזרת פומפייה לתוך קערה.
2. מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את פטריות הפורטבלו עד לאידוי
ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים קמח, ביצים, ואת טבליות הפטרוזיליה, כוסברה והבצל המטוגן.
- מתבלים במלח ופלפל ולשים לתערובת אחידה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
5.מוציאים מהמקרר ויוצרים לביבות מהתערובת.
6.מחממים מחבת עם שמן לטיגון ומטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד.