מתכון למרק חומוס וארטישוק בניחוח נענע וקארי
מתכון למרק חומוס וארטישוק בניחוח נענע וקארי
מתכון למרק חומוס וארטישוק בניחוח נענע וקארי
מאת: טל כהן – שף יועץ עבור חברת "יכין"
מתכון ל4 סועדים
2 גביעי מחית חומוס
12 שיני שום שלמות
4 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
1 חב עירית חתוכה דק
20 עלי נענע שלמים
6 יח תחתית ארטישוק חתוכה לשמניות
10 עלי כוסברה מופרדים
4 כפות שמן זית
2 כפות קארי טחון
1 כפית סוכר
2 כפיות מלח
1 כפית פלל שחור גרוס דק
1 ליטר מים או ציר ירקות או ציר עוף
לעיטור – קרוטוני פיתה צבועים בסומק, גרגירי חומוס מבושלים ועלי נענע שלמים וקטנים
אופן הכנה
מחממים סיר עם שמן הזית, מניחים את שיני השום וקוביות הגזר ומטגנים כ5 דקות,מוסיפים את הארטישוק ומטגנים כ5 דקות נוספות, מוסיפים את המים ויתר המרכיבים למעת קרוטוני הפיתה, ומבשלים כ35 דקות על רתיחה נמוכה, כשמוכן המרק, מכבים את האש ומניחים לו כ10 דקות, מוזגים מצקת מלאה לקערה, מניחים גרגירי חומוס וקרוטוני פיתה צבועים בסומק, מעט עירית קצוצה ועלי נענע שלמים וקטנים .