מתכון לפראנצ טוסט ממולא בקרם תרד ארטישוק וסטרקינו עם סלט עגבניות שרי
המתכון של ציונה כחלק מפרויקט "גד מורנינג" של מחלבות גד
חומרי גלם:
חלה של שבת
300 גרם תרד
70 גרם חמאה
70 גרם קמח
חצי ליטר חלב
6 ארטישוקים פרוסים רומאים בשמן
2 חב סטרקינו פרוסות
3 ביצים
3 כפות חלב
שמן וחמאה לטיגון
חומרי גלם לסלט:
1 קג עגבניות שרי
צרור רוקט
חופן עלי בזיליקום
100 גרם שקדים קלופים קלויים
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הכנת הקרם תרד: טוחנים את התרד במעבד מזון עד שהופך לעיסה אחידה. ממיסים בסיר את החמאה על אש נמוכה, מוסיפים את הקמח ומערבבים יחד כחצי דקה עד שאחיד. מוסיפים שליש מכמות החלב ועם מטרפה מחברים עם הקמח והחמאה, מביאים לרתיחה ומוסיפים את השלישי השני ומוודאים שהמסה אחידה ומחוברת וללא גושים, מביאים לרתיחה ומוסיפים את השליש האחרון ואת התרד הטחון. מוסיפים מלח לפי הטעם ומצננים.
2. פורסים את החלה: מורידים את השוליים. חיתוך ראשון בעובי 1 ס"מ לא חותכים עד הסוף. חיתוך שני עד הסוף. כך מתקבלת פרוסה עבה עם כיס. ממשיכים לפרוס את שארית החלה לפרוסות עבות עם כיס.
3. ממלאים כל פרוסה בקרם תרד, פרוסות סטרקינו וארטישוק.
4. להכנת הסלט: פורסים את עגבניות השרי ומערבבים עם שאר חומרי הגלם. מוסיפים שמן זית, מלח ים ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
5. מחממים במחבת שמן לטיגון וחמאה על אש בינונית נמוכה. טורפים את הביצים היטב עם החלב. טובלים את הפרוסות בבלילה משני הצדדים. חשוב לא להשאיר זמן רב מידי את הפרוסות אחרת יספגו יותר מידי נוזלים.ומעבירים בזהירות אל המחבת החמה. מטגנים לכדי הזהבה משני הצדדים. מעבירים לנייר סופג ומגישים עם הסלט