הקונדיטורית ליאור קליין מסטודיו בוטיק לעוגות Klein Cakes ומותג השוקולד השוויצרי Lindt, מציעים לרגל חג החנוכה מתכון לסופגניות שוקולדיות במיוחד במילוי פרלינים של לינדור – כדורי שוקולד במילוי קרם שוקולד עשיר ורך עטופים בקונכייה של שוקולד חלב.
המצרכים ל- 20 סופגניות:
• חצי קילו קמח
• 25 גרם שמרים או חצי קוביית שמרים
• שקית אבקת אפייה (10 גרם)
• 4 כפות סוכר 70) גרם)
• 50 גרם חמאה רכה
• גביע יוגורט
• ביצה
• חלמון
• חצי כוס מים (50 גרם)
• 20 גרם אייריש קרים בייליס (רבע כוס)
• 1 ליטר שמן לטיגון
למילוי:
20פרלין לינדור מעולה
לציפוי:
100גרם שוקולד מריר לינדט אקסלנס 70%
150גרם שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
• מערבבים במיקסר עם וו לישה כשתי דקות את הקמח, השמרים, אבקת האפייה והסוכר.
• מוסיפים את כל הרכיבים הנוספים ולשים במיקסר על מהירות גבוהה כעשר דקות.
• מגלגלים את הבצק לכדור גדול ומניחים בקערה, מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח כשעה.
• מחלקים את הבצק ל-20 חלקים שווים (50 גרם כל חלק).
• מכדררים לכדור חלק, עושים גומה בבצק במרכז הכדור, שמים פרלין לינדור בתוך כל בצק ואוטמים מכל הצדדים.
• מניחים בתבנית משומנת להתפחה שנייה כחצי שעה.
• מחממים בסיר לטיגון עמוק את השמן עד חום גבוה. אפשר לראות שבועות קטנות עולות מהתחתית ומטגנים את הסופגנות כשתי דקות מכל צד. אחרי הטיגון מניחים את הסופגניות על משטח עם נייר סופג עד להתקררות.
• הכנת הציפוי: ממיסים את השמנת והשוקולד ביחד עד מרקם חלק ומקשטים את הסופגניות.