מתכון ביתי בניחוח איטלקי של לזניה איכותית באדיבות: מותג הפסטה האיטלקי המוביל La Molisana (לה מוליזנה)
מתכון ביתי בניחוח איטלקי של לזניה איכותית באדיבות: מותג הפסטה האיטלקי המוביל La Molisana (לה מוליזנה)
המצרכים :
חבילת לזניה לה מוליזנה 500 גרם.
1 בצל ירוק
2 שיני שום
2 קישואים
2 חצילים בגודל בינוני
1 גמבה אדומה
1 פלפל צהוב
חבילת פטריות שמפיניון (8 פטריות בערך)
חופן בזיליקום
200 גרם גבינת מוצרלה קשה
100 גרם פרמזן מגורד
שמן זית ומלח פלפל – על פי הטעם
המצרכים לרוטב בשמל:
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
1 כוס חלב
אופן ההכנה:
חותכים את הירקות לקוביות ומאדים אותם עד לריכוך.
מטגנים בצל במחבת עם מעט שמן זית, מוסיפים את הירקות, שום ועלי בזיליקום, מכסים את הסיר לאיחוד הטעמים.
חותכים את המוצרלה לקוביות.
מבשלים את הלזניה במים עם מלח, עד לדרגת אל דנטה ומעבירים למים קרים. מייבשים את דפי הלזניה ומתחילים להרכיב.
מכינים רוטב בשמל: ממיסים על אש נמוכה את החמאה והקמח ומערבבים במרץ עד שנוצרת עיסה אחידה. תוך כדי ערבוב מוסיפים כוס וחצי חלב. ממשיכים לערבב עד לרתיחה. מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים בבישול על להבה נמוכה עוד 2-3 דקות, עד שהרוטב מתעבה.
בתבנית אפיה משומנת קלות בחמאה, מניחים שכבה של לזניה, מורחים שכבה נדיבה של רוטב הבשמל, מניחים שכבה מהירקות, מוסיפים גבינת מוצרלה מגורדת ופרמזן. ממשיכים כך לעוד שתי שכבות.
מכניסים לתנור מחומם על 180 מעלות, למשך 30 דקות.