מאת: ג'קי חזן, יו"ר איגוד השפים בישראל, עבור Muller
מאת: ג'קי חזן, יו"ר איגוד השפים בישראל, עבור Muller
המצרכים לשלב הראשון:
4 ביצים מופרדות
כוס סוכר
גביע (200 גרם) יוגורט לבן, Muller Natural
250 גרם גבינת שמנת
250 גרם גבינה לבנה 5% או 9% שומן טרה
2 כפות קמח
גרידה מלימון שלם
רבע כפית תמצית וניל איכותית
אופן ההכנה:
1. מקציפים בקערה את החלבונים והסוכר בהקצפה עדינה.
2. בקערה נפרדת מערבבים את שאר המרכיבים.
3. מאחדים לקערה אחת את שתי הבלילות.
4. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בחום של °160 במשך כ- 40 דקות.
5. מוציאים מהתנור ומקררים כ- 10 דקות. לא להיבהל! בזמן הזה, העוגה "תאבד" מהגובה שלה ותחזור לגובה המקורי של לפני האפייה.
המצרכים לשלב השני:
3 גביעי יוגורט לבן (3*200 גרם), Muller Natural
חצי שקית (50 גרם) אבקת סוכר
גרידה מלימון אחד או גרידת שוקולד
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את היוגורט עם אבקת הסוכר. יוצקים מעל העוגה לאחר שהתקררה מעט.
2. מגרדים מעל לימון / שוקולד לפי הטעם.
3. אופים בתנור 5 דקות נוספות.