לא ברור מה יש בפיצה שעושה לרוב האנשים חשק לאכול אותה, אולי זה השילוב האולטימטיבי של בצק, גבינה ועגבניות או הפשטות הבסיסית שיכולה לקבל כל טוויסט. כך או אחרת היא אידיאלית לארוחות משפחתיות והסיכוי שמישהו יסרב לה היא נמוכה. הכי מהר לארגן ארוחת פיצה היא להזמין, אבל גם להכין אותה לא לוקח הרבה זמן, למרות שהרבה אנשים חושבים שזה סיפור. אז הנה לכם מתכון שקל לעשות והוא יוצא נפלא, עם צלחת ירקות ליד אפשר אפילו לקרוא לה בריאה. תקראו לה איך שתקראו לה, לילדים לא תצטרכו לקרוא, הריח כבר יביא אותם לשולחן.
המצרכים לשתי פיצות גדולות:
לבצק:
4 כוסות קמח לבן (אבל אפשר במקום קמח כוסמין, או לערבב בין קמחים – 1 כוס קמח מלא ו-3 כוסות קמח לבן)
3 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
כוס ורבע עד כוס ושלושת רבעי מים (זה תלוי בקמח, אז אל תשפכו הכל בבת אחת)
1 כפית מלח
2 כפות שמן זית
לרוטב:
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
עגבניה או שתיים מרוסקות על פומפיה או 3-4 כפות של עגבניות מרוסקות משומרות
קצת שמן זית
מלח
½ כפית סוכר
תבלינים – אורגנו, פפריקה אם אתם אוהבים
500 גרם מוצרלה מגורדת
ותוספות שמתחשק לכם
אופן ההכנה:
לשפוך את הקמח, השמרים והסוכר לקערת המיקסר (או סתם קערה גדולה אם אתם מחליטים להיות נועזים וללוש לבד) ולערבב אותם יחד, לשפוך כחצי כוס מים ולהפעיל את המיקסר רק שימו לב שאתם עם וו לישה אחרת זה לא ממש עובד (או להתחיל ללוש ביד, זוכרים). ואז להוסיף כל פעם קצת מים עד שהכל מתגבש לבצק. כדאי ללוש לפחות 7 דקות ביד או כ-3 דקות במיקסר.
להוסיף את המלח וללוש עוד דקה.
להוסיף את שמן הזית וללוש עוד דקה.
להעביר את הבצק לקערה נקייה ולכסות בניילון נצמד. בצק פיצה לא צריך הרבה זמן התפחה, גם חצי שעה תספיק, אבל אידיאלי לתת לו לפחות שעה.
בינתיים אפשר להכין את הרוטב – פשוט לערבב את כל המצרכים יחד.
להפעיל תנור על חום מקסימלי (250 מעלות)
בינתיים חותכים את הבצק לשניים ומרדדים לעיגול או למלבן. מניחים על נייר אפייה ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
כשהתנור חם, מכניסים את הבצק לתנור (בין 7 לעשר דקות אבל זה תלוי בתנור) ומוציאים. למה רק את הבצק? כדי שהפיצה תהיה הכי דומה לפיצת לבנים איטלקית אמיתי. מוציאים מהתנור. בזמן שמכניסים את התבנית השניה, שופכים את הרוטב על הבצק הכמעט אפוי ומורחים, בוזקים את הגבינה ושמים את התוספות. תבנית שניה יוצאת – מכניסים את הפיצה הראשונה שכבר הכנו, בערך עוד 5 דקות בתנור והגבינה כבר נמסה. בינתיים מכינים את הפיצה השנייה. מוציאים את הראשונה, מניחים דקה להתקרר בזמן שמכניסים את הפיצה השניה וכל מה שנשאר הוא לחתוך ולהגיש.
בתאבון