מתכון להכנת מרק חרירה.
מאת: ניסים לוי , שף מלון "רימונים אילת ".
מתכון להכנת מרק חרירה.
מאת: ניסים לוי , שף מלון "רימונים אילת ".
חומרים ל 10 מנות
5 כפות שמן
2 בצלים
200 גרם עדשים שחורים
200 גרם חומוס (להשרות במים יום לפני)
150 גרם רסק עגבניות
3 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
1 צרור כוסברה קצוצה
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
1 כוס מיץ לימון טרי
1 ראש סלרי קצוץ
1 כוס אטריות דקות
½ 1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כף כמון
½ כפית כורכום
½ 1 כף מרק עוף
אופן הכנה :
* בסיר גדול מבשלים את הקטניות 40 דקות עד שעה .
* מאדים את הבצל במחבת עד לקבלת צבע צהוב .
* מוסיפים את קוביות העגבניות והרסק וממשיכים לאדות כ – 2 דקות.
* מוסיפים מעט מים ומגרדים את המשקעים ומוסיפים אותם לסיר של הקטניות .
* מוספים את האטריות פטרוזיליה וכוסברה והתבלינים, ממשיכים בבישול .
* לאחר חצי שעה מוסיפים את המיץ לימון .
* בשלב זה מדללים את הקמח בכוס מים או במעט יותר ומוסיפים למרק .
* מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ – 30 דקות .
* אנו נקבל מרק סמיך לאלו שאוהבים פחות סמיכות ניתן לדללו במים .