רשת קפה ביגה מנדבת מתכון עשיר וייחודי, לאוזני המן במילוי שוקולד בלגי וקינמון
רשת קפה ביגה מנדבת מתכון עשיר וייחודי, לאוזני המן במילוי שוקולד בלגי וקינמון.
רכיבים – מתכון לכ- 30 יחידות:
320 גרם חמאה
220 גרם אבקת סוכר
80 גרם אבקת שקד מולבן
500 גרם קמח
כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 ביצים
רכיבים למילוי שוקולד
500 גרם חלב
160 גרם סוכר
קורט מלח
מקל וניל
150 גרם חלמון
50 גרם קורנפלור
200 גרם שוקולד מריר בלגי איכותי
אופן הכנת המילוי
יש לערבב שליש מהחלב בקערה עם החלמון והקורנפלור. יש להרתיח את יתר החלב בתוך סיר בנפרד, עם הסוכר ומקל הקינמון ומעט מלח. לאחר מכן, לערבב היטב עם הקורנפלור. מערבבים היטב ומסננים. לאחר הסינון יש להרתיח שוב הכל יחד ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב. שופכים פנימה את השוקולד, בוחשים היטב ומצננים.
אופן הכנת הבצק:
יש לבחוש בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, קקאו, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח ולערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף ביצה אחת ולאחר מיכן את הקמח עד קבלת בצק אחיד. לשים במקרר לשעה מנוחה ולאחר מיכן משטחים ומרדדים על משטח מקומח לעובי של 3-4 מ"מ וקורצים עיגולים. יש למרוח מעט ביצה ולהוסיף את מילוי השוקולד. יש לאפות בטמפרטורת 160 מעלות לכ- 17-20 דקות.