"מן" מגישה מתכון מתוק ומפנק עוגת שכבות ופלים בטעם קפה
"מן" מגישה מתכון מתוק ומפנק עוגת שכבות ופלים בטעם קפה
מצרכים לבסיס הופלים:
200 גר' וופלים "מן" בטעם קפה קצוצים (1 חבילת ופלים)
100 גר' שוקולד מריר קצוץ (חבילת שוקולד)
1/2 כוס קוקוס
1 כוס חלב
2 כפות קקאו
2 כפות שמן קנולה
למלית:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1/2 כפית נס קפה נמס
1 חב' אינסטנט פודינג וניל (80 גר')
לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר קצוץ
1/2 כוס שמנת מתוקה
50 גר' חמאה
אופן ההכנה:
- להכנת הבסיס: קוצצים את הוופלים לרצועות דקות, מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
- בקלחת קטנה שמים את השוקולד הקצוץ, החלב, השמן והקקאו וממיסים עד לקבלת קרם אחיד. מצננים כ-5 דקות.
- שופכים את הוופלים לתוך תערובת השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה דביקה. מהדקים את התערובת אל תוך תבנית אפיה מרופדת ומעבירים להקפאה של כ-15 דקות.
- להכנת הקצפת: מקציפים את השמנת יחד עם אינסטנט פודינג ונס קפה עד לקבלת קצפת יציבה. מורחים באחידות מעל הבסיס ומעבירים שוב להקפאה של כחצי שעה.
- ציפוי העוגה: בקלחת קטנה ממיסים את השוקולד, השמנת והחמאה עד לקבלת מרקם נוזלי. שופכים מעל העוגה ומקשטים בשברי ופלים.