מתכון לחנוכה: סופגניות בציפוי שוקולד בעיטור מרשמלו וקוקוס. באדיבות הקונדיטורית אסנת רוט לבונז'ור
מתכון לחנוכה: סופגניות בציפוי שוקולד בעיטור מרשמלו וקוקוס. באדיבות הקונדיטורית אסנת רוט לבונז'ור
רכיבים (כ- 20 סופגניות):
1 כוס חלב פושר (או מים)
30 גרם שמרים טריים
5 כוסות קמח
100 גרם חמאה בטמפ' החדר
2/3 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית שטוחה מלח
קליפה מחצי לימון
2 כפות ברנדי
רכיבים לציפוי:
1 חבילת שמנת מתוקה 38%
300 גרם שוקולד מריר
חבילת מרשמלו
קוקוס
אופן הכנת הסופגניות:
בקערה ממיסים את השמרים ב- 1/4 כוס מהחלב. במיקסר שמים את הקמח, סוכר, ביצים, יתרת החלב, תמצית וניל, קליפת הלימון והברנדי, ומערבבים בוו לישה קלות. מוסיפים את השמרים ומערבבים כ- 2 דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים עוד כ- 2 דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהבצק חלק ונפרד מדפנות המיקסר. מורחים על הבצק מעט שמן, מכסים במגבת לחה ונותנים לו לתפוח כ- שעה או עד שמכפיל את נפחו. חובטים בבצק, מכסים אותו שוב ומכניסים למקרר ל- 3 שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר ועושים עיגולים (כל עיגול כ- 50 גרם) מניחים על מגש עם נייר אפייה משומן, ומתפיחים כ- שעה או עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.
בסיר או מחבת עמוקה מחממים שמן עמוק לחום בינוני כ- 170 מעלות. מכניסים את הסופגניות הפוכות לתוך השמן כך שהחלק התחתון עכשיו פונה כלפי מעלה. מטגנים כל צד כ- 2 דקות עד שהסופגניה שחומה.
כדאי לבדוק את הסופגנייה הראשונה ע"י חצייתה ולוודא שהיא אכן טוגנה כראוי, במידה ובאמצע הסופגניייה יש עדיין בצק סימן שהשמן חם מידי.
אופן הכנת הציפוי:
מרתיחים בסיר שמנת.
שוברים את השוקולד המריר לקוביות ושמים בקערה.
מכבים את האש, מעבירים את השמנת החמה לקערה עם השוקולד, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים קלות.
מצפים את הסופגניות, מעטרים כל סופגניה עם מרשמלו מעל, וקוקוס מסביב.