אל גאוצ'ו רשת מסעדות גריל דרום אמריקאיות מציעה אלטרנטיבה מרעננת לסופגניית החנוכה המסורתית: צ'ורוס – סופגנייה דרום אמריקאית שלא ממלאים אלא טובלים ברוטב סמיך, לרוב שוקולד או במילוי של ריבת חלב
אל גאוצ'ו רשת מסעדות גריל דרום אמריקאיות מציעה אלטרנטיבה מרעננת לסופגניית החנוכה המסורתית: צ'ורוס – סופגנייה דרום אמריקאית שלא ממלאים אלא טובלים ברוטב סמיך, לרוב שוקולד או במילוי של ריבת חלב
מתכון להכנת צ'ורוס – סופגנייה דרום אמריקאית אותנטית
חומרי גלם ל4 סועדים:
מים : 1 ליטר מינרלים
קמח : 1.5 ק"ג
אבקת אפייה : 1 שקית
סוכר : 4 כפות [בערך]
מלח : כפית
שמן קנולה : 1.5 ליטר
אופן הכנה :
*מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומנפים
*לאחר הניפוי נותנים לקמח המעורבב עם אבקת האפייה צורה של הר געש
*בנפרד מעלים על להבה את המים והמלח בתוך סיר
*כאשר המים חמים שופכים את המים המלוחים לתוך מרכז הר הגעש
שהכנו ולשים כ-10 דקות בידיים נקיות
*כאשר הבצק במרקם עדין וללא גושים יוצקים או בתוך שק זילוף עם צנטר כוכב
בגודל בינוני- גדול [1.5 ס"מ]
*בנפרד יוצקים את השמן לתוך מחבת רחבה ומניחים על להבה
*כאשר השמן רותח, זולפים את הבצק דרך הפיה בצורה מעגלית ובזהירות רבה.
*את הזליפה מתחילים מן מרכז המחבת בצורה מעגלית כלפי חוץ
*כאשר הבצק זהוב -הופכים ומטגנים עוד מספר שניות
*מוציאים מן השמן ומניחים על נייר סופג
*בעזרת מספריים חותכים את ה"ספירלה" לחתיכות באורך הרצוי [מומלץ כ-10 ס"מ]
*מעבירים את הצורוס לכלי עם סוכר ומעט קינמון ומגלגלים את הצורוס עד לציפוי מלא